Woon je in de buurt van Leuven en wil je jezelf graag leren verdedigen of ben je op zoek naar een leuke manier om aan je conditie te werken? Dan is dit de perfecte blog voor jou! Je kan deze blog namelijk gebruiken als gids bij het zoeken naar verschillende kickboks cursussen die je in de buurt van Leuven kunt volgen!

Kom er in deze blog achter waar je in Antwerpen kickboks lessen kunt volgen!

Kickboksen is een zelfverdedigingssport die over het algemeen niet zo heel populair is. Het is echter een zeer effectieve manier om jezelf te kunnen verdedigen wanneer je het nodig zou hebben. Daarom zijn er lessen voor zowel kinderen als voor volwassenen!

Met kickboksen kun je al je stress verwerken en omzetten in motivatie om de limieten van je lichaam te verzetten!

Het volgen van kickboks cursussen heeft vaak ook voordelen voor jou als persoon! De kickboks trainingen zijn te vergelijken met HIT en Full Body Work outs. Dit komt doordat je op een zeer intensieve manier vrijwel alle spieren in je lichaam zult gaan gebruiken. Hierdoor gaan je conditie, je kracht en je flexibiliteit een stuk vooruit! Op deze manier werk je op een leuke en aangename manier aan je gezondheid en kun je je lichaam fit houden! Ook je zelfbeeld en je zelfvertrouwen zullen een enorme boost krijgen!

Ben je geïnteresseerd in het volgen van kickboks cursussen? Lees dan snel verder!

Vrouwelijke kickbokser
Er zijn veel organisaties die trainingen voorzien waar enkel vrouwen zijn toegestaan.
Bron: Unsplash, Credit: Reagan
De beste leraren Boksen beschikbaar
Josse
5
5 (1 reviews)
Josse
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Joeri
Joeri
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jofrey
5
5 (1 reviews)
Jofrey
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Abidin
Abidin
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jonas
Jonas
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Stan
Stan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anas
Anas
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daniel
Daniel
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Josse
5
5 (1 reviews)
Josse
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Joeri
Joeri
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jofrey
5
5 (1 reviews)
Jofrey
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Abidin
Abidin
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jonas
Jonas
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Stan
Stan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anas
Anas
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daniel
Daniel
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar kun je kickbokslessen in Leuven volgen

Woon je in de buurt van Leuven en wil je graag kickboks lessen volgen, maar weet je niet waar je hiervoor terecht zou kunnen? Geen enkel probleem, in dit deel van onze blog gaan we het namelijk hebben over de verschillende organisaties waarbij je in de buurt van Leuven terecht kunt voor het volgen van kickboks lessen!

Kom er in deze blog achter waar je kunt leren kickboksen in Gent.

Leer kickboksen bij Dawsu Leuven

Iedereen die in de buurt van Leuven woont heeft de mogelijkheid om bij de organisatie Dawsu te leren kickboksen. De organisatie voorziet lessen in veel verschillende vechtsporten voor allerlei niveaus en verschillende leeftijden. Zo kun je er terecht voor kickboksen, olympisch boksen en heavy-bag training!

Tijdens de trainingen heb je 3 verschillende niveau's waarin je terecht kunt komen: De beginners en recreanten, De gevorderden en de wedstrijd vechters. Deze groepen hebben elk hun eigen trainingen zodat iedereen aan zijn of haar vaardigheden kan werken: 

  • Recreatief trainen: Tijdens deze trainingen kun je gewoon voor je eigen plezier gaan trainen en werken aan je conditie. Je kunt de trainingen op je eigen tempo volgen en er zijn geen echte verwachting, behalve dat je zelf alles wat je hebt geeft. Dit is ook meteen de trainingen waar beginners terecht kunnen voor het leren van de basistechnieken van het kickboksen! Deze trainingen gaan altijd op maandag avond door.
  • Gevorderden: De mensen die de basis onder de knie hebben en die voor een nieuwe uitdaging willen gaan kunnen terecht in deze trainingen. De lat wordt hoger gelegd voor zowel techniek als voor conditie. De trainingen gaan er ook een stuk heftiger aan toe.
  • Wedstrijdvechters: De naam van dit niveau zegt het zelf al. Wanneer je aan dit niveau deelneemt zul je jezelf tot het uiterste moeten drijven en keihard werken zodat je een goede competitie vechter kunt worden. De wedstrijden waar je deel aan neemt kun je zien als een soort test om het niveau van je eigen vaardigheden te testen. De laatste twee groepen kunnen in een aparte groep training volgen op maandag avond Deze trainingen duren anderhalf uur en volgen op de trainingen van de beginners groep!

Je hebt ook een groep waaraan iedereen zou kunnen meedoen. Hier train je samen met verschillende niveaus. Dit is vooral handig voor mensen die graag aan hun technieken werken en hulp willen vragen aan mensen van een hoger niveau. De mensen die niet graag tegen andere mensen willen oefenenen of die zich volledig willen laten gaan, kunnen terecht bij de bokszak trainingen. Hier kun je je technieken oefenen op zware bokszakken!

Er zijn ook speciale trainingen waar je enkel als vrouw aan kunt deelnemen. Hierbij kun je in een comfortabele omgeving aan zelfverdediging trainingen doen. Tijdens de trainingen zul je de basis van het kickboksen onder de knie krijgen. De vrouwen die dit wensen kunnen ook gewoon deelnemen aan de algemene trainingen.

Kickboks sparring sessie
Tijdens de kickboks trainingen krijg je vaak ook de mogelijkheid om te leren sparren.
Bron: Unsplash, Credit: Wade Austin

De organisatie voorziet ook nog trainingen voor jongeren die graag willen leren kickboksen. Zo heb je een categorie voor jongeren onder de 10 jaar die graag aan kickboks trainingen willen deelnemen en voor jongeren tussen 10 en 16 jaar. Tijdens deze trainingen leren de kinderen op een verantwoordelijke manier de verschillende kickboks technieken! Ook zullen ze tijdens deze trainingen aan hun conditie werken zodat ze hun lichaam fit en gezond kunnen houden. De trainingen voor de kinderen worden altijd op woensdag en zaterdag gegeven!

Lees hier alles over de kickboks cursussen in Aalst!

Savate Leuven

Wanneer je wilt leren kickboksen kun je in Leuven ook terecht voor het volgen van de lessen bij Savate boxing in Leuven. Hier leer je de franse boksstijl "Savate" Deze lijkt echter heel fel op het kickboksen zoals jij dit gewend bent!

Het is echter een meer zelfverdedigingswerk aangezien je zult trainen en leren trappen wanneer je je schoenen nog aan hebt! De trainingen worden in grote groepen gegeven. Dit betekent ook dat de verschillende niveaus allemaal in eenzelfde groep zullen trainen. De beginners zullen hun de basistechnieken aangeleerd krijgen terwijl de gevorderde vechters uitbreidingen en nieuwe combinaties aangeleerd krijgen om deze uiteindelijk ook in de competitie te kunnen gebruiken. Je kunt twee trainingen per week volgen om te leren kickboksen. Deze trainingen zullen iedere woensdag avond van 19.30 uur  tot 21 uur en iedere zaterdag middag van 10 tot 12 uur gegeven worden.

De eerste les die je bij deze organisatie volgt, zal altijd gratis gegeven worden. Op deze manier kun je namelijk bepalen of je al dan niet aan kickboks trainingen wilt deelnemen en je komt erachter hoe een kickboks training er aan toe gaat.

De mensen die besloten hebben om vaker te komen trainen kunnen kiezen tussen een beurten kaart of een jaarabonnement. De beurtenkaart kost 60 euro en geeft je toegang tot 10 trainingen. Een jaarabonnement geeft je toegang tot alle sessies waar je aan zou willen meedoen en kost 260 euro per jaar. Naast de abonnementskosten moet je zelf ook nog een 36 euro extra betalen voor een jaarlijkse verzekering.

Ontdek in deze blog waar je kunt leren kickboksen in Brugge!

Zoals je kunt zien kun je in de buurt van Leuven verschillende kickboks trainingen volgen. Deze trainingen worden echter enkel in groepen gegeven. Dit is handig voor iemand die nieuwe mensen wilt leren kennen terwijl ze een nieuwe hobby uit oefenen. Er zijn echter ook mensen die liever individueel lessen volgen. Voor deze mensen bestaat er Superprof!

Kickbokser krijgt boksles
Bij het kickboksen leer je ook de basistechnieken van het normale boksen!
Bron: Unsplash, Credit: Mark Adriane

Volg privélessen kickboksen in Leuven met Superprof

Volg je liever een op een lessen en woon je in de buurt van Leuven, maar weet je absoluut niet waar je hiervoor terecht zou kunnen? Dan ben je aangekomen bij het juiste deel van de blog! We hebben het namelijk over het online platform van Superprof! Op dit platform vind je op een snelle en eenvoudige manier een coach vinden die je in jouw buurt kickbokstrainingen kan komen geven.

Je geeft de regio waar je de trainingen zou willen volgen in en je laat weten op welk niveau je de trainingen graag zou willen volgen. Wanneer je dit gedaan hebt krijg je een overzicht te zien van alle verschillende coaches die er in jouw buurt beschikbaar zijn om je kickboks trainingen te komen geven! Het enige wat je hierna nog zou moeten doen is een van deze coaches contacteren om een eerste les in te plannen!

De eerste training die je bij een coach van Superprof volg wordt meestal als een kennismakingstraining gebruikt. Daarom wordt deze eerste training vaak ook gratis gegeven. Tijdens de training komt de coach erachter op welk niveau jouw kickboks vaardigheden zitten en waar hij of zij je precies mee kan helpen. Zodra je coach deze informatie heeft, kan hij of zij een gepersonaliseerd lesplan opstellen! Ben je helemaal overtuigd? Plan vandaag dan nog je eerste privé training in via Superprof!

De voordelen van Privé kickbokslessen bij Superprof

Wanneer je kickbokslessen bij een coach van Superprof volgt heb je een aantal voordelen die je niet zou hebben wanneer je aan groepslessen bij andere organisaties zou deelnemen. Kun je je niet meteen bedenken wat deze voordelen kunnen zijn? Geen enkel probleem, in het volgende deel van de blog gaan we het namelijk over deze voordelen hebben!

Kom er in deze blog achter waar je kickboks lessen in Mechelen kunt volgen.

Je kunt de kickbokslessen zelf inplannen!

Wanneer je kickbokslessen via een privé coach van Superprof volgt kun je deze vaak volledig aan jouw eigen agenda aanpassen. Je hoeft dus niet iedere week op hetzelfde moment vrij te hebben. Dit is vooral handig voor mensen die een vaak wisselend werkschema hebben waardoor ze niet iedere week op hetzelfde moment training kunnen volgen.

Kickbokser traint met bokszak
Tijdens de trainingen zul je ook vaak op een bokszak moeten oefenen.
Bron: Unsplash, Credit: Lorenzo Fatto

De trainingen worden gepersonaliseerd

Wanneer je privé trainingen volgt heb je de mogelijkheid om  aan je coach uit te leggen wat je precieze doelen van de trainingen zijn. Zo kun je bijvoorbeeld specifieke technieken vermelden die je zeker onder de knie wilt krijgen. Je privé coach zal jouw lessen hier dan op aanpassen. Ook wanneer je moeite hebt met bepaalde technieken kan de coach hier extra aandacht aan geven tijdens de volgende trainingen.

Je krijgt alle aandacht

Wanneer je een training volgt bij een privé coach zul je vaak een uur lang 100% van de aandacht van je coach krijgen. Dit betekent dat als je ergens een foute techniek gebruikt, je coach dit meteen kan opmerken en kan verbeteren!

Kom er in deze blog achter waar je kickboks privelessen in Vlaanderen kunt volgen!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!