Portugees is een wereldtaal die over de hele wereld, en ook in Vlaanderen, de harten heeft veroverd van vele mensen.

Het is echter niet alleen de taal die zo geliefd is, maar ook de verschillende culturen van de landen die deze taal gebruiken wekt interesse op bij veel verschillende mensen. Zo is Portugal bijvoorbeeld een heel populaire vakantiebestemming voor veel Vlamingen. Met steden zoals Lissabon en Porto of toeristische streken zoals de Algarve is het populaire vakantiebestemming gedurende het hele jaar! 

Ben ook jij geïnteresseerd in het leren van het Portugees, maar weet je niet goed waar je zou kunnen starten? Dan zit ons werk er al bijna op! We hebben het vandaag namelijk over de verschillende cursussen die je in de buurt van Aalst kan vinden 

Lees volgend blog om een cursus Portugees in Antwerpen te volgen!

Portugese lessen volgen kan van pas zijn bij je volgende citytrip in Portugal
Portugees leren kan handig zijn om op je citytrip naar Lissabon de taal te kunnen spreken! Bron: Pexels, Credit: Lisa

Het beheersen van de taal is een serieuze troef die je achter de hand kan houden wanneer je gaat solliciteren. Dit komt doordat er veel bedrijven, internationale klanten hebben. Het spreken van meer talen is dus altijd wel gewenst!
Ook kan het je helpen om te kunnen solliciteren bij een bedrijf waar het spreken van de taal een vereiste is!

Een nieuwe taal leren is nooit echt makkelijk, dit geldt ook voor het Portugees. Beginnende cursisten kunnen daarom wat moeilijkheden ondervinden bij het leren van de taal.

Ben jij een beginnende cursist of ben je van plan om een cursus Portugees te volgen?

Perfect! We hebben namelijk een aantal tips die van pas kunnen komen om de taal beter en eventueel sneller onder de knie te krijgen! Daarnaast zijn we ook nog op zoek gegaan naar verschillende mogelijkheden die je in Aalst hebt om Portugese lessen te volgen.

Lessen Portugees in Brugge? Lees dan best volgende blog met alle opties opgesomd. Hier kom je alles erover te weten!

De beste leraren Portugees beschikbaar
Amanda
5
5 (2 reviews)
Amanda
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lennert
Lennert
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Carolina
Carolina
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rafael
Rafael
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Steven
Steven
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
João
João
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Julio
5
5 (35 reviews)
Julio
8€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Inês
5
5 (16 reviews)
Inês
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Amanda
5
5 (2 reviews)
Amanda
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lennert
Lennert
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Carolina
Carolina
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rafael
Rafael
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Steven
Steven
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
João
João
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Julio
5
5 (35 reviews)
Julio
8€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Inês
5
5 (16 reviews)
Inês
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Enkele tips bij het Leren van Portugees

Ben jij van plan om aan de taal te beginnen en wil je je zo goed mogelijk voorbereiden? Dan hebben we in deze blog een aantal tips voor je die je kunnen helpen om de taal zo snel mogelijk onder de knie te krijgen. 

#1 Oefenen!

Wanneer je een nieuwe taal wilt leren kan je best zoveel mogelijk oefeningen maken als dat je kan.
De lessen die je volgt duren meestal maar een aantal uur per week en zullen niet genoeg tijd hebben om de taal volledig aan te leren.

Om je hierbij te helpen zullen ze vaak verwachten dat je, na de lessen, zelf ook nog oefeningen maakt.

Het is dus van groot belang dat je dagelijks moeite doet om de taal zo snel mogelijk te leren. Doe je dit niet, zal het een heel stuk langer duren voordat je de taal beheerst. 

Een serie volgen in het Portugees kan je sterk helpen bij het aanleren
Wanneer je series in het Portugees kijkt, zul je de taal sneller leren! Bron: Pexels, Credit: Cottonbro

#2 Kijk series in het Portugees

Wanneer je een taal echt wilt leren, kan je je best zoveel mogelijk omringen met de taal. Zo kan je bijvoorbeeld series of films kijken op Netflix en de taal aanpassen naar het Portugees. 

Het kijken van series in een taal die je probeert te leren kan je helpen bij het leren van de woordenschat en de uitspraak van deze woorden. 

#3 Ga naar het buitenland

Wanneer je naar een plaats gaat waar ze Portugees spreken, kan dit een heel goede manier zijn om je eigen uitspraak te verbeteren. Je kan bijvoorbeeld meedoen aan een uitwisselingsproject en een tijdje in het buitenland verblijven. Er zijn ook verschillende organisaties die, tijdens de zomermaanden, taalcursussen in andere landen voorzien 

Deze tips kunnen je helpen om op eender welk moment van je cursus een grote stap voorwaarts te nemen en de taal een stuk sneller onder de knie te krijgen. 

Portugees vind je in verschillende landen terug zoals in Brazilië
Een buitenlandse stage in Brazilië kan je helpen om het Portugees te leren! Bron: Pexels, Credit: Matheus

Het beste wat je kan doen om de taal te leren: Oefening is het beste wat je kan doen om een taal onder de knie te krijgen!

Een algemeen overzicht van de Portugese lessen die je in Aalst hebt

In de stad Aalst heb je verschillende mogelijkheden om het Portugees te leren. Maar als je niet weet waar je moet beginnen met zoeken, kan het toch wel eens moeilijk zijn om zo een cursus te vinden. 

Om je zo goed mogelijk te kunnen helpen, bespreken we een aantal verschillende opties die je in de buurt van Aalst hebt om de taal te leren.

Als je in de buurt van Leuven woont kan je in deze blog te weten komen waar je lessen Portugees in Leuven kan leren! 

CVO PRO

Bij deze organisatie kunnen alle volwassenen terecht die graag een cursus Portugees zouden willen volgen. Ze voorzien namelijk cursussen voor beginners die eigenlijk nog nooit een woord Portugees gesproken hebben, maar gevorderden kunnen er ook terecht om hun uitspraak en communicatie tot op een beter niveau te krijgen! 

De cursussen worden op verschillende avonden in de week gehouden, zo kunnen de mensen die beginnen aan het Portugees, op zaterdag een cursus volgen van 9.30u tot 12.40u. De algemene prijs voor een normale cursus waar je ook effectief in een klas zit met verschillende mensen is 195 euro per jaar. In deze prijs zit dan je inschrijvingsgeld en de verbruiksgoederen. 

Mensen met moeilijke financiële situaties kunnen ook in aanmerking komen om een vermindering van het inschrijfgeld aan te vragen. Hier gaat het dan van 195 euro naar een gedeeltelijke vrijstelling waardoor je nog maar 51 euro betaald en mensen die in aanmerking komen voor een volledige vrijstelling hoeven maar 15 euro, enkel de verbruiksgoederen, te betalen. De totale duur van deze cursussen is ongeveer een 120 uur en zullen gedurende het hele jaar gegeven worden.

Bij deze organisatie kan je ook terecht voor een aantal initiatieven die buiten het onderwijs zelf vallen. 

Zo kan je er terecht voor verschillende workshops, filmavonden, Fado avonden en je kan er zelfs voor kiezen om mee te gaan op reis om Lissabon, Serra da Estrela en de omstreken hiervan te bezoeken! 

Dit is de perfecte optie voor iemand die tijdens het leren ook nog wat nieuwe sociale contacten krijgt.

Lees hier waar je Portugese lessen in Mechelen kan volgen. Ook in deze stad heb je verschillende opties om Portugees te leren!

Start nu je privélessen Portugees in Aalst
Je kan privélessen ook online volgen. Bron: Pexels, Credit: RF._.studio

Online opties in de buurt van Aalst 

In Aalst zijn er echter niet zoveel opties om groepslessen Portugees te volgen. Gelukkig zijn er wel nog verschillende andere initiatieven die je online kan terugvinden. Wanneer je online voor mogelijkheden gaat zoeken om een cursus te volgen kan je dit op verschillende manieren doen. 

Zo heeft het CVO Pro ook een optie om de cursus Portugees volledig online te volgen. 

De andere opties die online aangeboden worden, zijn meestal cursussen die worden gegeven door privé docenten. Dit kan om verschillende redenen toch ook wel handig zijn. Je kan er voor kiezen om samen met vrienden een cursus Portugees te volgen onder begeleiding van een privé docent. 

Er bestaan ook opties om lessen Portugees in Gent te volgen. Ontdek op welke locaties! Zoveel beter met een privéleraar.

Privélessen

Privélessen zijn voor veel mensen een handige manier om een taal sneller op te nemen. Dit komt doordat je met privélessen ook een aantal voordelen hebt die je anders niet zou hebben. 

  • Je krijgt alle aandacht van je professor:
    Wanneer je in een grote groep lessen volgt, wordt de aandacht altijd verdeeld onder het aantal mensen dat in de klas zitten. Met een privé leerkracht ben jij de enige persoon die in de klas zit, dus krijg je ook 100% van de aandacht van je prof.
  • De lessen worden volledig op jou afgestemd
    Als je besluit om volledig alleen een privé docent in te huren, worden de lessen volledig op jouw huidige niveau afgestemd. De lessen gaan ook verder op jouw tempo, dit betekent dat wanneer je iets moeilijk vindt, je ook extra uitleg kan vragen.
  • Je kan lessen inplannen op momenten wanneer het voor jou goed uitkomt
    Dit is vooral een goede oplossing voor mensen die een zeer afwisselend schema hebben. Je kan zo toch nog een cursus Portugees volgen zonder je eigen planning te verstoren. 

Deze voordelen worden vaak over het hoofd gezien maar maken uiteindelijk toch een heel groot verschil tussen de normale lessen die je volgt en de lessen die je van een privé leerkracht zou krijgen.

De kost van een privé leerkracht hangt van docent tot docent af. Sommige mensen kunnen wel 40 euro per uur vragen. Wanneer dit het geval is, hebben ze waarschijnlijk immens veel positieve beoordelingen. Het kan ook zijn dat je een docent vindt die het voor een stuk minder aanbiedt, maar dit is dan vaak ook te merken aan de ervaring van de leerkracht of de kwaliteit van de lessen! 

Colanguage 

Colanguage is een platform waar je terecht kan om privé leerkrachten te vinden die je kunnen helpen met het leren van de Portugese taal! Wanneer je een leerkracht gevonden hebt kan je zien waar deze leerkracht actief is en of ze al dan niet online lessen geven!

De optie om online lessen te volgen is handig voor mensen die geen of moeilijk toegang hebben tot bepaalde vervoersmiddelen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een stabiele internet connectie en een mobiel apparaat zoals een laptop of een tablet waarop je de lessen kan volgen! 

Superprof

Het online platform van Superprof is de geschikte plaats voor iedereen die een privé
leerkracht nodig heeft! Via het online platform vind je op een snelle en eenvoudige manier je volgende privé leerkracht die je helpt om je Portugees tot het volgende niveau te tillen. 

Voor een privé docent is het ook altijd belangrijk om je huidige niveau van de taal te weten. Om er achter te komen geven ze meestal een eerste les gratis. Deze les wordt dan deels gebruikt als kennismaking en deels gebruikt voor het bepalen van je huidige niveau van het Portugees! 

Voor mensen die zich niet makkelijk kunnen verplaatsen, is het in de meeste gevallen mogelijk dat de leerkracht tot bij jou komt en in de meeste gevallen kan er ook nog les gegeven worden via diensten zoals Skype en Zoom. Zo plan je lessen in wanneer het jou het beste uitkomt! 

Wil je ergens in Vlaanderen privélessen Portugees volgen? Dan kan je best onze blog lezen waarin we verschillende opties bespreken!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

SEO specialist, Ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Mijn andere interesses zijn: Reizen, technologie en computers en ik heb een grote liefde voor honden!