Het Portugees, de zingende klanken en zachte tonen van de taal van Portugal. Het is een zeer betoverende taal, maar hoe kan je het leren?

We hebben het antwoord op deze vraag en een aantal andere vragen voor je klaar staan!

We hebben het vandaag namelijk over de verschillende niveaus waarin het Portugees wordt aangeleerd en waar je overal in Gent terecht kan om verschillende cursussen te volgen. 

Het Portugees is een taal die in veel verschillende landen gesproken wordt en door verschillende landen als officiële taal beschouwt wordt!Ondanks de moeilijkheden van de taal zelf, is het een zeer gewilde taal om te leren spreken!

Ben jij een van de mensen die ook al een cursus Portugees volgt? Of ben je nog opzoek naar de perfecte cursus die jij kan volgen?

We zijn met Superprof op zoek gegaan naar verschillende opties die je in en rond Gent hebt waar je terecht kan om Portugees te leren. 

Als je in de buurt van Leuven woont kan je in deze blog te weten komen waar je lessen Portugees in Leuven kan leren! 

Pastel de Belém. Een lekkernij dat je kan ontdekken in je lessen Portugees
Wanneer je Portugees spreekt, kan je makkelijker eten en drinken bestellen in Portugal! Bron: Unsplash, Credit: Nick Fewings
De beste leraren Portugees beschikbaar
Amanda
5
5 (2 reviews)
Amanda
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lennert
Lennert
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Carolina
Carolina
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rafael
Rafael
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Steven
Steven
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
João
João
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Julio
5
5 (35 reviews)
Julio
8€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Inês
5
5 (16 reviews)
Inês
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Amanda
5
5 (2 reviews)
Amanda
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lennert
Lennert
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Carolina
Carolina
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rafael
Rafael
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Steven
Steven
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
João
João
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Julio
5
5 (35 reviews)
Julio
8€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Inês
5
5 (16 reviews)
Inês
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waarom Portugees

Er zijn verschillende redenen voor Vlamingen om het Portugees te leren: 

  • Portugal is een bekende en populaire vakantiebestemming voor veel mensen! 
  • Het Portugees kan een voordeel zijn op je CV
  • Communiceren met meer dan 230 miljoen mensen

Naast deze twee redenen zijn er nog een heleboel redenen waarom het spreken van Portugees handig voor jou kan zijn. 

Bekende vakantiebestemming

Doordat het Portugees in verschillende, zuiderse landen, als officiële taal gebruikt wordt kan het zijn dat je ooit wel eens op vakantie gaat naar een bestemming waar de taal als officiële taal gesproken wordt. 

Zo kan je bijvoorbeeld op vakantie gaan naar Portugal, een leuke bestemming voor een citytrip naar de hoofdstad Lissabon. Misschien ga je wel naar Zuid-Amerika, het is namelijk een feit dat het grootste deel van Zuid-Amerika Portugees spreekt!

Wanneer je dan eens op vakantie naar Portugal of Brazilië gaat, kan je in de lokale taal communiceren. Dit zal de lokale bevolking appreciëren omdat jij de moeite doet om je aan te passen! 

Communicatie met 230+ miljoen mensen 

Portugees is een taal die veel gesproken wordt, wanneer jij de taal leert zul je kunnen communiceren met meer dan 230 miljoen mensen. Dit kan handig van pas komen wanneer je op reis gaat of in een internationaal bedrijf werkt! 

Portugees wordt ook in Brazilië gebruikt
Zo kan je bijvoorbeeld ook zonder problemen in Brazilië terecht, hier wordt portugees namelijk ook gebruikt als officiële taal! Bron: Unsplash, Credit: Rafaela Biazi

Het staat goed op je CV 

Veel Vlaamse bedrijven zijn actief op een internationaal niveau, dit kan betekenen dat het bedrijf zowel buitenlandse klanten als buitenlandse leveranciers kan hebben. Het spreken van meerdere talen kan daarom in veel gevallen van pas komen! Wanneer jij dit dus op je CV kan toevoegen, maak je meer kans op het verkrijgen van een baan waarvoor je gaat solliciteren! 

Om het even op te sommen: Je hebt dus eigenlijk geen nadelen aan het leren van een extra taal! Het Portugees geeft je voordelen op verschillende vlakken van je leven en kan ervoor zorgen dat je meer kans hebt op een nieuwe baan!

Portugese lessen

Ben ook jij geïnteresseerd om Portugese lessen te volgen? Maar wil je eerst weten hoe ze precies verlopen? Dat is zeer begrijpelijk! Helaas kunnen we je niet volledig vertellen hoe de verschillende Portugese lessen in Gent zullen verlopen, maar je kan er wel achter komen hoe de lessen in het algemeen gestructureerd zijn! 

Privélessen Portugees in Aalst volgen kan! Ontdek de opties in volgend artikel.

De meeste cursussen in Vlaanderen volgen namelijk hetzelfde referentie kader! Het Europese referentiekader deelt een taal op in 3 verschillende hoofdniveaus waar de organisaties dan nog verdere onderverdelingen op kunnen maken! 

De niveaus zijn: 

  • Beginners: Voor mensen die nog nooit Portugees gesproken hebben:
    Voor de mensen die hieraan beginnen is het vaak de eerste aanraking met het Portugees. Nadat je dit niveau behaalt hebt kan je zinnen maken met een zeer algemene basis over de meest eenvoudige alledaagse onderwerpen!
  • gevorderden: Mensen die de taal beter onder de knie willen krijgen.
    Wanneer je dit niveau behaalt hebt, kan je al over meer verschillende onderwerpen een conversatie houden met een grotere woordenschat. Het is vaak niet moeilijk om spontaan met mensen te communiceren!
  • Zelfstandige: Dit niveau is voor de mensen die hun uitspraak en accent graag willen perfectioneren! Dit niveau wordt aangeraden wanneer je het op je CV wilt zetten of wanneer je een nieuwe taal voor je werk zou moeten leren! 

Dit zijn de grootste categorieën, maar de meeste organisaties zullen hier zelf nog een onderverdeling in maken zodat je een meer specifieke cursus kan volgen die beter bij jouw niveau aansluit!  

Zoals we al eerder zeiden, weten we niet hoe de lessen zelf zullen verlopen. Dit hangt namelijk af van de leerkracht en de organisatie waar je de Portugees cursussen zult volgen! Het enige waar je zeker van kan zijn is dat je in het begin veel zult moeten oefenen om de taal goed onder de knie te krijgen! 

We hebben ook verschillende blogs over lessen Portugees in Brugge.Ontdek ze hier terug!

Portugese lessen in Gent
Je kan in Gent verschillende Portugese cursussen volgen! Bron: Pixabay, Credit Dimitri vetsikas

Waar in Gent kan je Portugees leren?

Ben jij nog op zoek naar de perfecte cursus Portugees en woon je in de buurt van Gent? Dan ben je aan het juiste adres! We hebben namelijk een lijst van verschillende cursussen Portugees die je in de buurt van Gent kan terugvinden! 

Benieuwd naar de mogelijkheden privélessen Portugees in Mechelen? Indien je lessen in de buurt wenst kan je best de artikels lezen! 

Het CVO Groeipunt 

Ben je volwassen en wil je graag de Portugese taal leren? Dan kan je in Gent terecht bij het Centrum voor Volwassenenonderwijs het Groeipunt! Hier kan iedereen terecht die de taal, beter, wilt leren spreken. 

De organisatie voorziet cursussen voor 6 verschillende niveaus, je kan hier dus terecht als beginner maar ook als gevorderde die zijn of haar uitspraak wilt verbeteren! Om er achter te komen in welk niveau jij thuis hoort kan je een online test doen om je huidige niveau te bepalen. Wanneer dan met de resultaten van deze test naar de organisatie toe gaat, kunnen zij je wel helpen met het kiezen van het juiste niveau

Universiteit Gent 

Voor de mensen die nog aan de universiteit studeren, hebben de mogelijkheid om aan de universiteit in Gent een cursus Portugees te volgen. Hier heb je verschillende opties: je kan er namelijk voor kiezen om een intensieve cursus Portugees te volgen, deze wordt wel georganiseerd in de zomervakantie of je kan kiezen voor een cursus Portugees die wordt verdeeld over je eerste en tweede semester. 

Bij de zomercursus krijg je 5 keer 3 uur les per week! Zoals je kan zien is dit zeer intensief aangezien je er effectief veel mee bezig bent tijdens de week. Dit is een voordeel voor mensen die snel een nieuwe taal willen opnemen en een uitdaging niet snel aan de kant gaan! 

Voor de mensen die Portugees willen leren, maar dit eerder op een normaal tempo willen doen, kunnen bij de universiteit in Gent terecht voor het volgen van een cursus praktisch Portugees. Hier heb je twee verschillende niveaus in en deze worden gehouden in het eerste en tweede semester van een schooljaar. Wanneer je ervoor kiest om deze cursus te volgen, krijg je 1 keer 2,5 uur les per week! Om het deel van in het tweede semester te volgen, moet je slagen voor een begintest. 

Individuele privélessen Portugees volgen in Gent
Privélessen kunnen je helpen om het Portugees beter te leren. vind de perfecte privéleraar bij jou in de buurt. Bron: Pixabay, Credit: StockSnap

Privélessen

Deze opties zijn handig voor mensen die graag in groepen les zouden krijgen, maar er zijn ook een heleboel mensen die dit liever niet hebben. Het is voor deze groep van mensen dan om een privé leerkracht te vinden! 

In Gent heb je verschillende manieren om een privé leerkracht te vinden. Het volgen van privélessen kan veel voordelen voor je hebben die je niet zou ervaren wanneer je een groepscursus Portugees zou volgen! 

Bij privé lessen heb je namelijk 100% van de aandacht van je prof en zul je altijd je vragen beantwoord krijgen. 

Ook zit er geen druk achter je om de leerstof binnen een bepaalde tijd geleerd te krijgen, tenzij je een snelcursus nodig hebt. Hierdoor kunnen de lessen dus ook volledig op jouw Tempo gegeven worden! 

Privélessen Portugees in Antwerpen kan eveneens. Ontdek de talloze mogelijkheden.

Apprentus

Via de website van Apprentus kan je een privé docent vinden die bij jou in de buurt woont. Het kan ook zijn dat er geen leerkrachten bij jou in de buurt zijn, maar dat er wel verschillende leerkrachten bestaan die wat hun lessen ook via online diensten kunnen geven. 

Superprof

Het online platform van Superprof is een brug voor studenten om de perfecte leerkracht Portugees te vinden die in hun buurt woont. 

Het is belangrijk dat de leerkracht weet op welk niveau je Portugees momenteel staat. Daarom bieden de meeste proffen hun eerste les gratis aan. Deze kunnen ze dan gebruiken als een kennismakingsles en je dan een kleine test geven om je niveau te bepalen. 

Na deze les wordt er dan een persoonlijk lesprogramma opgesteld die perfect aansluit bij jouw niveau! 

Indien je je niet goed kan verplaatsen zijn er ook een heel aantal proffen in Vlaanderen die hun diensten via Skype of Zoom kunnen verlenen. Het enige wat je hier dan nog zou nodig hebben is een stabiele internet connectie en een apparaat met een microfoon zodat je leerkracht je kan verstaan! 

Vindt vandaag nog een prof bij jou in de buurt! 

Ben je op zoek naar privélessen Portugees in Vlaanderen? Dan lees je best deze blog. 

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

SEO specialist, Ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Mijn andere interesses zijn: Reizen, technologie en computers en ik heb een grote liefde voor honden!