Woon jij in de buurt van Leuven en zou je graag Portugese lessen volgen? Dan ben je bij deze blog aan het juiste adres! We hebben het namelijk over een aantal verschillende opties die je in de buurt van Leuven hebt om het Portugees onder de knie te krijgen!

Het Portugees is een taal die voor veel mensen als muziek in de oren klinkt. De exotische klanken en de opgewektheid van de mensen die het spreken maakt het Portugees een zeer aantrekkelijke taal om te leren!

Daarom zijn er veel Vlamingen die ervoor kiezen om een cursus Portugees te volgen!

Ben jij een van die mensen die het Portugees wilt leren? Dan heb je geluk! We zijn met Superprof op pad gegaan om de verschillende cursusmogelijkheden in de buurt van Leuven te ontdekken.

Lees volgend blog om een cursus Portugees in Antwerpen te volgen!

We hebben ook een aantal redenen voorzien waarom het handig is om Portugese lessen te volgen! Lees dus snel verder!

De beste leraren Portugees beschikbaar
Amanda
5
5 (2 reviews)
Amanda
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lennert
Lennert
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Carolina
Carolina
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rafael
Rafael
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Steven
Steven
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
João
João
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Julio
5
5 (35 reviews)
Julio
8€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Inês
5
5 (16 reviews)
Inês
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Amanda
5
5 (2 reviews)
Amanda
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lennert
Lennert
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Carolina
Carolina
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rafael
Rafael
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Steven
Steven
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
João
João
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Julio
5
5 (35 reviews)
Julio
8€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Inês
5
5 (16 reviews)
Inês
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waarom zou je Portugees leren?

Heb je eigenlijk geen idee waarom er zoveel Vlamingen voor kiezen om de Portugese taal te leren spreken? Geen enkel probleem, we leggen het hier voor je uit!

Goed voor je CV

Het spreken van een andere taal is altijd een troef die je op je CV kan plaatsen! Zo laat je aan je volgende werkgever weten dat je in staat bent om een uitdaging aan te gaan. Ook kan het je helpen om een nieuwe baan te krijgen bij bedrijven waar het spreken van het Portugees een vereiste is!

Volg privéles Portugees in Leuven en vergemakkelijk je communicatie skills
Het beheersen van een taal zoals het Portugees, vergroot je kansen om aangenomen te worden voor een job! Bron: Pexels, Credit: Fauxels

Je kan bijvoorbeeld ook op zakenreis gaan en de contactpersoon van een bedrijf worden in het buitenland! Het spreken van de taal geeft je dus meer mogelijkheden in het vinden van een baan!

Ook kan in Gent lessen Portugees gevolgd worden! Wacht niet langer en ontdek de opties om je eerste cursus te boeken.

Communiceren met mensen over de hele wereld

Wanneer je het Portugees onder de knie hebt, kan je met meer dan 200 miljoen mensen over de hele wereld communiceren. Het grootste deel van de Portugees sprekende mensen wonen in Zuid-Amerika. Zo is het Portugees de officiële taal van Brazilië!

Wanneer je de taal dus beheerst kan je met deze mensen in hun eigen taal communiceren en contacten leggen over heel de wereld!

Vakantie

Het spreken van de lokale taal wanneer je op vakantie gaat is altijd handig. Dit helpt je namelijk om uit benarde situaties te komen of om hulp te vragen wanneer het nodig is!

Ook zal de lokale bevolking het een leuke ervaring vinden om te zien dat je probeert te communiceren in de lokale taal! Zo kan je bijvoorbeeld gaan winkelen en afrekenen in het Portugees of je eten en drinken in het Portugees bestellen wanneer je op restaurant gaat

Lees deze blog om erachter te komen waar je in Aalst Portugese lessen kan volgen!

Portugees kan van pas zijn op vakantie
Wanneer je Portugees kan spreken, kan je in alle regio's waar ze deze taal spreken op vakantie gaan! Bron: Pexels, Credit: Riciardus

Cultuur

Als je op reis gaat, of gewoonweg meer wilt weten over de cultuur van een bepaalde regio is het best dat je dit in de lokale taal kan doen. Dit komt doordat er veel dingen zijn die niet volledig vertaald kunnen worden naar het Nederlands, ook zijn er dingen gewoonweg die niet bestaan in het Nederlands!

Interesse om in Mechelen lessen Portugees te volgen. Ontdek in volgend artikel waar je overal om kan.

Het geeft ook een extra meerwaarde wanneer je de originele versie van de cultuur ervaart. Wanneer je vertaalde versies bestudeerd, is dit altijd geschreven met de mening van iemand anders!

Waar kan je Portugese lessen vinden in Leuven?

Woon jij in de buurt van Leuven en zou je graag het Portugees graag willen leren? Dan heb je een aantal opties waar je gebruik van kan maken!

Groepslessen Portugees volgen kan op verschillende locaties in Leuven
Groepslessen zijn een handige manier om de uitspraak van de taal te oefenen! Conversaties met mede klasgenoten zorgen voor een enorme vooruitgang! Bron: Pexels, Credit: Cottonbro

CLT

Bij het centrum der Levende Talen in Leuven kan je terecht voor een beginner en een intermediair niveau aan Portugees cursussen. Dit is vooral handig voor mensen die zich nog nooit hebben gewaagd aan het leren van de taal!

Voor de beginners is het duidelijk in welke cursus ze zich moeten inschrijven! Voor mensen die ooit al eens een portugees cursus gevolgd hebben kan het eventueel wat moeilijker zijn om te bepalen in welk niveau ze thuishoren.

Om hierachter te komen kan je op de website van het CLT een taaltest afleggen. De resultaten van deze test zullen je dan helpen bij het bepalen van je niveau, en de cursus die het meest geschikt is voor jou!

Om een Cursus Portugees te volgen aan het Centrum der Levende Talen moet je ook inschrijfgeld betalen. De prijs van de cursus zelf hangt af van het aantal lesuren dat je zult krijgen in een semester! Een standaard traject voor een cursus Portugees duurt 70 uur die verdeeld worden over het hele semester, van september tot december of van januari tot augustus. De prijs per uur bedraagt €1,5. Dit betekend dat je voor een cursus van 70 uur €105 moet betalen!
De verschillende mogelijkheden die je kan hebben zijn:

 • Cursus van 120 uur : €180
 • Cursus van 70 uur : €105
 • Cursus van 60 uur : €90

Deze prijs kan nog stijgen door de prijs van het cursusmateriaal die je zal moeten aanschaffen om de lessen te kunnen volgen! Denk maar aan de boeken of de online documenten die je nodig hebt. Het is dus belangrijk om de totaalprijs te vragen voordat je aan je cursus begint!

Lessen Portugees in Brugge? Lees dan best volgende blog met alle opties opgesomd.

Wanneer je je cursussen volgt aan het Centrum der Levende Talen, zullen je lessen grotendeels in een groep gegeven worden. Dit is handig voor mensen die graag nieuwe sociale contacten hebben wanneer ze iets nieuws leren!

Privélessen in de buurt van Leuven!

Er zijn ook heel wat mensen die zich niet zo goed kunnen concentreren in een groep, of die de tijd niet hebben om de lessen verdeeld te krijgen over een volledig semester. Deze mensen kunnen best, eventueel met een kleinere groep, op zoek naar een privé leerkracht,

De voordelen van een privé leerkracht zijn de prijs zeker waard! Als je je met een kleinere groep inschrijft kan je zelfs de prijs onder het aantal mensen verdelen.

Volg privélessen Portugees aan huis in Leuven of online
De meeste privé leerkrachten kunnen hun lessen ook online geven! Je kan dus vanuit je eigen thuis les volgen! Bron: Pexels, Credit: Canva Studio

Je kan er ook voor kiezen om alleen privélessen te nemen. Dit heeft nog meer voordelen aangezien alles aan jou kan aangepast worden:

 • De lessen zullen 100% op jouw tempo gegeven worden.
  Wanneer je dan een vraag hebt, kan hier ook voldoende tijd aan besteedt worden, terwijl je in een cursus met een groep gewoon de lessen moet volgen.
 • Het lessenplan wordt aangepast naar jouw wensen!
  Als je bijvoorbeeld een taal wilt leren in 4 maanden, kan je zelf met je privé leerkracht afspreken hoeveel uur les per week je zult krijgen.
 • Je maakt je eigen planning.
  Volg je privélessen? Dan plan je je eigen lessen in, je hoeft dus niet op bepaalde dagen verplicht aanwezig te zijn. Dit is vooral handig voor mensen met een wisselend werkschema. Deze mensen kunnen de lessen rondom hun eigen planning verder inplannen!

Dit zijn voordelen die je niet zou ervaren wanneer je een cursus bij een grotere organisatie volgt! Voordat je je dus inschrijft is het belangrijk dat je zeker weet of je een normale cursus of een privé cursus Portugees zou willen volgen!

Apprentus

Een van de mogelijkheden om privélessen te vinden is door gebruik te maken van de website van Apprentus! Je vindt hier heel wat privé leerkrachten die je kunnen helpen met het leren van het Portugees.

Het handige aan privé leerkrachten is dat je meestal de optie hebt om af te spreken hoe je de lessen zult volgen. Ben je bijvoorbeeld iemand die zich niet makkelijk kan verplaatsen? Dan is het vaak mogelijk dat de privé leerkracht naar jouw huis toe zal komen of dat je de lessen via online diensten zoals Skype of Zoom zou kunnen volgen!

Dit is vooral handig voor mensen die geen tijd willen verliezen met het openbaar vervoer!

Superprof

Het online platform van Superprof is de website waar je terecht kan om privé docenten te vinden die je kunnen helpen om je Portugees naar het volgende niveau te tillen!

De leerkrachten die hun diensten via de website aanbieden hebben vaak ervaring in het geven van de lessen en willen graag hun passie voor het vak met je delen!

Aangezien de meeste proffen je niveau nog moeten bepalen, geven ze de eerste les gratis! In deze les kan je dan kennismaken en kijken of je een goede connectie met je privé leerkracht hebt en je privé docent kan in die les dan ook je niveau bepalen!

De prijs van een privéles hangt af van docent tot docent. Ze kunnen namelijk hun eigen uurloon bepalen! De leerkrachten met goede reviews en veel ervaring vragen over het algemeen een beetje meer dan de docenten die recent zijn begonnen!

Voor jezelf moet je dus afwegen of je liever kwaliteitsvolle lessen krijgt of dat je eerst probeert met iemand die een beetje minder kost. In beide gevallen kan het een compleet succes zijn!

Over het algemeen liggen de prijzen van de lessen tussen  €15/uur en €30/uur. Het kan zijn dat sommige leerkrachten meer of minder vragen!

Vindt vandaag jouw privé leerkracht online op Superprof!

Privélessen Portugees in Vlaanderen? Dan kan je best onze blog lezen die het hierover heeft!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

SEO specialist, Ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Mijn andere interesses zijn: Reizen, technologie en computers en ik heb een grote liefde voor honden!