Ah! Het Portugees, een zachte taal met veel zingende klanken. De taal heeft over heel de wereld mensen weten te overtuigen om cursussen te volgen om de taal te leren.

Ook in Vlaanderen is de taal een zeer geliefde taal waar veel mensen voor kiezen om een cursus te volgen. Dit komt doordat Portugal een zeer populaire vakantiebestemming is voor veel Vlamingen! De meeste mensen gaan dan naar Lissabon, Porto of naar de Algarve regio. Het land heeft veel cultuur die je als toerist kan ontdekken, maar waar je soms toch een woordje Portugees voor moet verstaan!

Dit komt doordat het leren van het Portugees een aantal extra voordelen heeft die je in je alledaagse leven kan gebruiken.

Er bestaan verschillende soorten cursussen die je kan volgen om het Portugees. We zijn met Superprof vandaag op zoek gegaan naar verschillende opties die je hebt om Portugees te leren in de buurt van Brugge!

We hebben ook blogposts met informatie over cursussen Portugees in Antwerpen of andere steden in Vlaanderen. Zo kan je deze blog lezen om erachter te komen waar je terecht kan om de taal te leren.

Ben jij geïnteresseerd in het leren van de Portugese taal en wil je graag zo snel mogelijk aan een cursus Portugees beginnen of ben je nog aan het twijfelen waarom je een cursus Portugees zou moeten volgen? Dan ben je bij de juiste blog aangekomen! We hebben het vandaag over een aantal redenen die je kunnen overtuigen of motiveren om een cursus Portugees te volgen!

Heb je interesse in privélessen Portugees te Aalst? Lees dan deze blog!

Communiceren in het Portugees dankzij lessen in Brugge
Bij het horen van de zingende klanken van het Portugees worden veel mensen blij! Bron: Pexels, Credit: Andrea Piacquadio
De beste leraren Portugees beschikbaar
Amanda
5
5 (2 reviews)
Amanda
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lennert
Lennert
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Carolina
Carolina
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rafael
Rafael
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Steven
Steven
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
João
João
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Julio
5
5 (35 reviews)
Julio
8€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Inês
5
5 (16 reviews)
Inês
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Amanda
5
5 (2 reviews)
Amanda
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lennert
Lennert
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Carolina
Carolina
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rafael
Rafael
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Steven
Steven
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
João
João
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Julio
5
5 (35 reviews)
Julio
8€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Inês
5
5 (16 reviews)
Inês
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waarom Portugees leren

Iedereen heeft zijn of haar eigen reden om een nieuwe taal zoals het Portugees te leren, maar voor sommige kan er ook nog een extra motivatie nodig zijn om het Portugees te willen studeren. Voor die mensen hebben wij vandaag een aantal redenen voorzien om je te overtuigen om de taal ook te leren spreken!

Communiceren met miljoenen mensen

Het Portugees staat in de top 10 van de meest gesproken talen in de hele wereld. Dit komt doordat het niet alleen in Portugal gesproken wordt maar ook de populairste taal is in Zuid-Amerika. Brazilië gebruikt het Portugees namelijk ook als officiële taal! Hier zitten dan wel enkele verschillen tussen, die je vooral merkt in de uitspraak van de woorden! Over heel de wereld zijn er meer dan 200 miljoen mensen die de taal kunnen spreken.

Het is dus echt een voordeel om de taal te kunnen spreken.

Portugees leren in Brugge
Wanneer je het Portugees onder de knie hebt, kan je met meer dan 230 miljoen mensen communiceren! Bron: Pexels, Credit: Yan Krukov

Lees hier waar je Portugese lessen in Mechelen kan volgen.

Je kansen op een baan worden groter

Doordat er steeds meer internationale bedrijven zijn die zich in Vlaanderen vestigen, wordt het spreken van meerdere talen ook steeds belangrijker! Wanneer je het Portugees onder de knie hebt, kan je dit op je CV zetten en zo je kansen op een job vergroten! Ook kan je terecht bij meerdere bedrijven waarbij het spreken van een bepaalde taal zoals het Portugees een van de vereiste is!

Studenten die een extra taal leren kunnen bijvoorbeeld een semester in het buitenland gaan studeren om zo ook meer cultuur gerelateerde ontdekkingen te doen!

Het is handig op vakantie

Wanneer je op reis gaat of naar het buitenland verhuist, is het altijd handig als je de lokale taal kan verstaan en zelf kan spreken. Wanneer je het Portugees leert kan je in Portugal en in het grootste deel van Zuid-Amerika zonder problemen communiceren met de locals. Deze mensen zullen het een aangename ervaring vinden dat je probeert te communiceren in hun eigen taal.

Zo zal het bestellen van eten of drinken in een restaurant altijd leuker zijn wanneer je het in de lokale taal kan doen. Ook kan je zo je vrienden en familie versteld doen staan wanneer je ineens vloeiend in een andere taal kan spreken!

Ontdek waar in Leuven lessen Portugees gevolgd kan worden.

Het spreken van de taal is ook handig wanneer je de cultuur van een bepaalde plaats wilt ontdekken, er zijn namelijk een heel aantal dingen die we niet goed kunnen vertalen of die gewoonweg niet in het Nederlands bestaan!

Beleef plezier in Portugal door de taal onder de knie te hebben dankzij privélessen
Het spreken van de lokale taal kan je op vakantie echt helpen! Leer daarom Portugees! Bron: Pexels, Credit: Artem Beliaikin

Zoals je ziet zijn er veel verschillende redenen om een cursus Portugees te volgen! Met extra jobkansen en de mogelijkheid om op vakantie met iedereen aan de praat te raken is het Portugees een zeer verstandige taal om te leren! Hebben wij je volledig kunnen overtuigen en wil je ook graag een cursus Portugees volgen? In het volgende deel kom je erachter waar in Brugge je hiervoor terecht kan!

Portugese lessen Brugge

In de buurt van Brugge zijn er een aantal organisaties die cursussen Portugees voorzien. Het enige wat jou nog te doen staat, is je inschrijven voor de cursus die het beste bij je past! Weet je nog niet welke cursus dat is? Geen enkel probleem, we bespreken een aantal verschillende organisaties die deze cursussen in de buurt van Brugge voorzien!

STN Brugge

Bij de organisatie voor volwassenenonderwijs SNT in Brugge kan iedereen terecht die een cursus Portugees wilt volgen. Beginners kunnen instappen in niveau 1 en zich verder werken tot het laatste niveau: Niveau 10. Wanneer je ooit al eens een cursus Portugees gevolgd hebt, kan je ook in een hoger niveau instappen.

Om erachter te komen in welk niveau je thuishoort, kan je best een test online maken om te weten te komen wat je huidige niveau van het Portugees is. Je kan dan best met deze resultaten naar de organisatie gaan en vragen in welk niveau je best kan beginnen!

De cursussen zijn geschikt voor iedereen van 16 tot 90 jaar oud en je kan ervoor kiezen om de cursus overdag of ‘s avonds te volgen.

Voor de eerste 6 niveaus duurt een cursus altijd 3 maanden en is de prijs van de cursus rond de €90 per niveau. Als je dus van niveau 1 tot niveau 6 zou volgen zou je in totaal een €540 betalen.

In de cursus voor beginners wordt er vooral gefocust op de woordenschat en de grammatica van de taal. Hoe verder je in de cursus geraakt, hoe meer de focus op de uitspraak en het verstaan van de taal wordt gelegd!

Voor mensen die liever in een kleinere groep lessen volgen of misschien helemaal alleen lessen willen volgen is het beter om naar privélessen te zoeken. Ook hier hebben we een aantal opties voor voorzien in deze blog!

Privélessen Portugees Brugge

Privélessen kunnen handig zijn voor mensen die zich minder goed kunnen concentreren in een klas met teveel mensen of voor mensen die meer aandacht nodig hebben. Ook zijn er een aantal voordelen aan privélessen waar je misschien niet meteen aan denkt.

Er bestaan ook opties om lessen Portugees in Gent te volgen. Ontdek op welke locaties!

Voordelen van Privélessen

De voordelen van privéLessen zijn vooral te merken wanneer je effectief een privé leerkracht hebt en jij alleen in de klas zit. We hebben een aantal van deze voordelen voor je opgelijst!

  • 100% van de aandacht: Wanneer je een privé docent hebt, zal deze persoon enkel aandacht hebben voor jou. Je kan alles vragen wat je wilt en het enige doel van de leerkracht is ervoor zorgen dat jij de leerstof begrijpt!
  • Gepersonaliseerde lessen: Een leerkracht zal altijd eerst er proberen achter te komen op welk niveau jouw Portugees vaardigheden momenteel zitten. Dit doen ze meestal in een van de eerste lessen. Wanneer ze dit hebben gedaan wordt er een volledig lessenplan opgesteld om jouw niveau van het Portugees een stuk omhoog te krijgen!
  • Aangepast traject: Aangezien je zelf je lessen zult moeten boeken, kan je in overeenkomst met je leerkracht een eigen traject opstellen. Moet je bijvoorbeeld op een zeer korte periode Portugees leren spreken voor je werk? Dan kan je met een privé leraar meerdere malen per week een lesmoment afspreken.
Boek nu je privéles Portugees in Brugge. Het aanleren zal een stuk sneller gaan
Wanneer je privélessen Portugees volgt kan dit heel wat voordelen voor je hebben! Bron: Pexels, Credit: Pavel Danilyuk

Dit zijn voordelen die je je misschien niet meteen bedenkt wanneer je voor het eerst gaat kijken naar privélessen. Het kan je echter wel behoorlijk helpen wanneer je de taal zo efficiënt mogelijk wilt leren.

De prijs per uur van een privé docent hangen af van een aantal verschillende factoren. Het platform waar ze de lessen op aanbieden, hun ervaring in het geven van lessen en nog een aantal andere externe factoren, spelen mee bij het bepalen van het uurloon van een Leerkracht.

Het is mogelijk dat je privélessen kan vinden voor €15/uur maar er bestaan ook privé docenten die €30 euro per uur vragen.

Superprof

Op het online platform van Superprof kan iedereen terecht die graag een privé leerkracht in de Portugese taal wilt.

De proffen die hun diensten via Superprof aanbieden hebben vaak ervaring in het geven van lessen en willen hun passie voor het Portugees graag met je delen!

Wanneer je je niet goed kan verplaatsen of geen toegang hebt tot vervoersmiddelen, is er ook geen enkel probleem! De meeste proffen, die via Superprof werken, hebben ervaring met het geven van lessen via online diensten zoals Skype en Zoom!

Wil je ergens in Vlaanderen privélessen Portugees volgen? Dan kan je best onze blog lezen waarin we verschillende opties bespreken!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

SEO specialist, Ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Mijn andere interesses zijn: Reizen, technologie en computers en ik heb een grote liefde voor honden!