De Portugese taal is een van de meest gesproken talen over heel de wereld! De zachte zingende klanken zorgen dat het een heel charmante en mooie taal is.

Voor veel Vlamingen is het een aantrekkelijke taal om te leren. Dit komt doordat Portugal, het relatief kleine land naast Spanje, een zeer populaire vakantiebestemming is! Er gaan jaarlijks duizenden Vlaamse toeristen op citytrip naar de Portugese hoofdstad Lissabon of de bekende wijnstreek Porto! In de zomer wordt de focus vooral gelegd op het zuiden van het land, de Algarve. Hier komen veel toeristen genieten van het warme weer, lekkere eten en de vele bezienswaardigheden dat het kleine landje ons heeft te bieden!

Wanneer je op vakantie wilt gaan naar Portugal, is het ook wel handig als je de taal een beetje beheerst!

Ben jij benieuwd naar hoe een cursus Portugees er ongeveer uitziet? Of ben je een beginnend cursist en wil je graag wat tips hebben die je kunnen helpen bij het leren van de taal?

Dan ben je bij Superprof aan het juiste adres! We hebben het vandaag niet alleen over de verschillende mogelijkheden die je in de buurt van Mechelen hebt om Portugees te leren, maar we hebben het ook over een aantal verschillende tips die je kunnen helpen bij het leren van de taal, en we bespreken hoe een cursus Portugees er ongeveer uitziet!

Cursussen Portugees in Antwerpen volgen ? Dan kan je best onze andere blog bekijken!

Privéles Portugees in Mechelen volgen
Alle Portugese cursussen in België volgen het Europese referentiekader! Bron: Pexels, Credit: Katerina Holmes
De beste leraren Portugees beschikbaar
Amanda
5
5 (2 reviews)
Amanda
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lennert
Lennert
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Carolina
Carolina
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rafael
Rafael
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Steven
Steven
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
João
João
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Julio
5
5 (35 reviews)
Julio
8€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Inês
5
5 (16 reviews)
Inês
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Amanda
5
5 (2 reviews)
Amanda
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lennert
Lennert
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Carolina
Carolina
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rafael
Rafael
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Steven
Steven
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
João
João
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Julio
5
5 (35 reviews)
Julio
8€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Inês
5
5 (16 reviews)
Inês
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Hoe ziet een cursus Portugees er uit?

Hoewel we je niet kunnen vertellen hoe elke cursus in Mechelen precies verloopt, kunnen we je wel laten weten hoe een cursus er over het algemeen ongeveer uitziet!

Dit komt doordat de meeste taalcursussen in Vlaanderen de niveaus van het Europese referentiekader volgen. In dit kader wordt het Portugees opgedeeld in 3 verschillende niveaus.

Niveau 1: Geschikt voor beginners 

In het eerste niveau komen alle mensen terecht die nog geen of nog maar zeer weinig ervaring hebben in het Portugees. Dit zijn de cursussen die je helpen om de woordenschat te leren, ook geven de cursussen je een introductie tot de grammatica van de taal!

Niveau 2: Gematigd

De mensen die al wat woordenschat kennen en die wat de grammatica al een beetje onder de knie hebben, komen in dit niveau terecht om de rest van deze onderdelen te leren. Ook wordt er stil aan ruimte gemaakt om de uitspraak aan te leren! Dit niveau wordt aangeraden voor iedereen die graag de taal op vakantie zou willen gebruiken!

Niveau 3: Gevorderden

In dit niveau wordt de focus volledig verzet op de uitspraak en het voeren van conversaties in het Portugees. Dit niveau is het meest geschikt voor mensen die eventueel voor een langere tijd in het buitenland gaan !

Dit zijn de drie algemene niveaus die we hebben volgens het Europees referentiekader! Je moet wel opletten, want iedere organisatie is vrij om deze niveaus zelf nog eens verder op te delen. Dit wordt vaak gedaan om het makkelijker te maken voor de cursisten! Door middel van het opsplitsen van de niveaus wordt de te leren informatie ook opgesplitst zodat een cursist niet te veel informatie in een jaar binnenkrijgt!

Ben jij nu ook geïnteresseerd in het volgen van een cursus Portugees, maar wil je je nog beter voorbereiden? Dan kan je best onze tips lezen die wij voor je hebben opgeschreven! Met deze tips kan je zo goed mogelijk beginnen aan de cursus die je besluit te volgen!

Heb je interesse in privélessen Portugees te Aalst? Lees dan deze blog!

Tip 1: Stel realistische doelen en werk hier naar toe

Er zijn veel mensen die aan het leren van een nieuwe taal beginnen en die verwachten dat ze binnen een aantal weken, met enkele uren les per week, ineens vloeiend Portugees kunnen spreken. Wanneer dit dan niet zo is, verliezen ze de motivatie en stoppen ze vroegtijdig met de cursus!

Het is dus belangrijk dat je voor jezelf realistische doelen stelt en deze iedere week of maand probeert te behalen. Dit kan bijvoorbeeld een bepaald aantal Portugese woorden kennen, of in een later stage van je opleiding per week minstens 3 verschillende conversaties in het Portugees houden!

Wanneer je je doelen kan halen zal dit je blijven motiveren om meer te leren!

Tip 2: Oefenen oefenen en nog eens oefenen

Het spreekwoord oefening baart kunst kon niet meer waar zijn dan dat het is! Als je ergens echt goed in wilt worden moet je er veel tijd insteken en veel oefenen. Er is niemand die een taal sneller opneemt dan iemand die er dagelijks mee bezig is. De meeste cursussen verwachten ook dat je, na de lessen, zelf ook nog dagelijks moeite doet om de taal te oefenen!

Portugese lessen volgen in Mechelen en zelfstandig oefenen
Je kan het beste Portugees leren door veel zelfstandig te oefenen! Bron: Pexels, Credit: Lisa

Als je deze tips gebruikt bij het leren van het Portugees en je van het begin van de cursus deze tips toepast, zal je gegarandeerd sneller vooruitgaan in de taal dan iemand die dit niet doet!

Let op! Iedereen neemt een taal anders op: het kan dus dat iemand die cursus op dezelfde dag begint als jou, de taal sneller of minder snel opneemt. Het is daarom belangrijk om altijd naar jezelf te kijken!

In Gent lessen Portugees kan gerust. Ontdek waar in de stad je om kan.

Portugese les in de buurt van Mechelen

Voor de mensen die in de buurt van Mechelen wonen zijn er een aantal opties voor het volgen van Portugese lessen! Zo kan je voor groepslessen terecht bij een centrum voor volwassenenonderwijs, maar je hebt ook verschillende opties wanneer het aankomt op privé lessen!

CVO Crescendo

Bij het centrum voor volwassenenonderwijs Crescendo in Mechelen kan je terecht om de taal onder de knie te krijgen! De organisatie voorziet cursussen voor iedereen, zo kan je er terecht als beginner die nog nooit een woord Portugees gesproken heeft! Er zijn ook lessen voorzien voor mensen die al ooit Portugees in hun leven hebben gehad!

De cursussen volgen het schooljaar, dit betekent dat je lessen in september beginnen en in Juni eindigen!

Volg samen met andere studenten Portugese lessen in Mechelen
In groepslessen kunnen andere studenten je helpen bij het leren van de taal! Bron: Pexels, Credit: Ivan

De cursussen hebben elk hun eigen lesmomenten, zo krijg je als beginner op donderdagavond een aantal uur les. 

Heb je ooit een cursus Portugees gevolgd en weet je niet meer in welk niveau je eigenlijk thuishoort? Dan kan je je bij deze organisatie inschrijven voor een niveautest. De resultaten hiervan zullen je vertellen bij welke cursus je je het beste kan inschrijven!

Het volgen van een cursus bij deze organisatie kost 180 euro per niveau. Je kan er zelf dus voor kiezen om verschillende jaren na elkaar het volgende niveau van je cursus te volgen.

Voor de mensen die een sneller traject nodig hebben is dit echter geen goede optie. De cursussen duren altijd een jaar en gaan maar met 1 niveau per keer omhoog! De mensen die dus een sneller traject nodig hebben, of die gewoon in een kleinere groep les willen hebben, kunnen best zoeken naar een privé leerkracht.

We hebben in deze blog een aantal voordelen van privé lessen voor je opgeschreven zodat je dit ook in je keuze kan meenemen.

Ontdek waar in Leuven lessen Portugees gevolgd kan worden in volgend artikel.

Voordelen van privé lessen

Wanneer je privé lessen gaat volgen heb je hier ook een aantal voordelen aan. Zo kan je bijvoorbeeld in een versneld traject het Portugees sneller onder de knie krijgen! Maar er zijn ook nog andere voordelen die je je misschien niet meteen kan bedenken!

Je krijgt alle aandacht in privélessen! Wanneer je alleen lessen volgt bij een privé leerkracht krijg je ook alle aandacht van je prof. Dit is niet zo wanneer je een cursus volgt in een grotere groep.

Op deze manier kun je makkelijker vragen stellen over leerstof die je niet goed begrijpt en gaan de lessen volledig op jouw tempo!

De lessen worden gepersonaliseerd. We hebben het al eerder in deze blog erover gehad. Maar als je bijvoorbeeld een versneld traject nodig hebt of enkel lessen nodig hebt over een bepaald onderwerp kan je dit enkel verwachten in privé lessen!

Lessen Portugees in Brugge? Lees dan best volgende blog met alle opties opgesomd.

Apprentus

Via apprentus kan je verschillende portugees leerkrachten vinden die online lessen kunnen geven aan mensen die in de buurt van Mechelen wonen! Dit is vooral handig voor mensen met een druk schema, want ze hoeven zich niet meer te verplaatsen. Het enige wat je voor deze lessen nodig hebt is een internet connectie en een computer waar je de lessen op kan volgen!

Volg een privéles Portugees met een privéleraar in Mechelen
Privélessen kunnen je helpen om het Portugees sneller onder de knie te krijgen! Bron: Pexels, Credit: Andrea Piacquadio

Superprof

Het online platform van Superprof is de plaats waar je terecht kan om verschillende privé docenten te vinden die je kunnen helpen bij het leren van Portugees.

De docenten die hun diensten aanbieden via het platform hebben elk ervaring in het geven van het Portugees en leren je graag de fijne kneepjes van het vak! De prijzen van de privé leerkrachten kunnen goedkoop, maar ook duur zijn. Dit komt doordat een privé docent zijn of haar eigen uurloon bepaald. Wanneer iemand meer per uur vraagt, is dit vaak doordat ze een hele reputatie hebben opgebouwd en veel tevreden leerlingen hebben gehad!

Vindt vandaag nog een prof bij jou in de buurt!

Wil je ergens in Vlaanderen privélessen Portugees volgen? Dan kan je best onze blog lezen waarin we verschillende opties bespreken!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

SEO specialist, Ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Mijn andere interesses zijn: Reizen, technologie en computers en ik heb een grote liefde voor honden!