Woon jij in de buurt van Antwerpen, en ben je ook helemaal betoverd door de zachte, zingende klanken van het Portugees. Zou je deze taal ook willen leren spreken? Dan kan je deze blog gebruiken als gids bij het zoeken naar de perfecte cursus Portugees. 

Het Portugees is een mooie taal die de harten van veel verschillende mensen heeft weten te veroveren.

Het relatief kleine landje, Portugal, is gelegen aan de linker onderkant van Spanje en is een populaire vakantiebestemming van veel Vlamingen. Dit komt doordat er veel te zien en te doen is. Bovendien heeft het land ongeveer 9 van de 12 maanden zonnig weer! Gedurende de zomermaanden is de Algarve, een gebied in het zuiden van het land, de meest populaire bestemming voor toeristen en inwoners van het land zelf! 

Woon je niet in de buurt van Antwerpen maar eerder in de buurt van Gent? Dan lees je best onze blog waarin we de verschillende mogelijkheden lessen Portugees in Gent bespreken. Je leest hem hier!

Voor de rest van het jaar is Portugal het perfecte land om te ontdekken door middel van citytrips. Lissabon, de hoofdstad van het land, is het centrum van de verschillende culturen die samenkomen in het land! Misschien heb je wel meer interesse om stad Porto te bezoeken, de thuisplaats van de port wijn! 

Wanneer je naar Portugal op vakantie gaat kan het spreken van het Portugees een hele hoop voordelen voor je betekenen. Vandaag zullen we het hebben over de verschillende voordelen die je aan het leren van de taal hebt en enkele tips die je kan gebruiken wanneer je de taal zou willen leren! Lees dus snel verder.

In deze blog behandelen we de volgende zaken van het Portugees:

  • De verschillende niveaus van de taal
  • Een aantal tips die je kan gebruiken bij het leren van de taal
  • Waar in Antwerpen je terecht kan voor het volgen van lessen Portugees!

Estás pronto? Vamos!

Leer alle geschiedenis van Portugal dankzij lessen in Antwerpen
Je kan in Antwerpen cursussen voor verschillende niveaus van het Portugees terugvinden! Bron: Unsplash, Credit: Vita Marija
De beste leraren Portugees beschikbaar
Amanda
5
5 (2 reviews)
Amanda
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lennert
Lennert
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Carolina
Carolina
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rafael
Rafael
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Steven
Steven
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
João
João
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Julio
5
5 (35 reviews)
Julio
8€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Inês
5
5 (16 reviews)
Inês
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Amanda
5
5 (2 reviews)
Amanda
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lennert
Lennert
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Carolina
Carolina
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rafael
Rafael
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Steven
Steven
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
João
João
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Julio
5
5 (35 reviews)
Julio
8€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Inês
5
5 (16 reviews)
Inês
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Niveaus van het Portugees

Wanneer je in Vlaanderen een taal wilt leren, delen ze de cursussen vaak op in verschillende niveaus. Deze niveaus worden gebaseerd op de onderverdeling van de taal in het Europees Referentiekader. Over het algemeen zal een taal 3 eigen onderverdelingen hebben in het kader: 

Basisgebruiker:

De cursisten die nog nooit een woord Portugees hebben gesproken zullen zich moeten inschrijven voor een cursus die geschikt is voor basisgebruikers. In dit niveau leer je de beginselen van de taal en leer je eenvoudige woordenschat over verschillende alledaagse onderwerpen. 

Woon je in de buurt van Aalst en wil je ook een cursus Portugees volgen? Dan kan je best onze volgende blog lezen waarin we de opties privélessen Portugees in Aalst bespreken.

Nadat je dit niveau hebt afgerond kan je in zeer eenvoudige zinnen communiceren in het Portugees. De persoon waarmee je een conversatie hebt zal zeer traag moeten spreken en over onderwerpen moeten spreken waar je zelf al kennis over hebt. 

Onafhankelijke gebruiker:

Wanneer je vaker op vakantie zult gaan naar een land of regio waar ze veel Portugees spreken is het niveau van onafhankelijke gebruiker toch wel een doel dat je best behaalt. Hier ga je verder met het leren van de woordenschat en de grammatica. 

Nadat je dit niveau volledig hebt afgerond kan je op een zelfstandige manier over de meeste onderwerpen communiceren in het Portugees. Je zal aan conversaties over verschillende onderwerpen kunnen deelnemen en de personen waarmee je praat hoeven zich geen zorgen te maken over hoe snel ze praten. 

Vaardige gebruiker 

Als je vaak voor je werk contact hebt met mensen die Portugees spreken, of je moet vaker op zakenreis naar een regio waar Portugees de officiële taal is, kan je er best voor kiezen om alle niveaus af te ronden. Wanneer je dit gedaan hebt kan je over complexe onderwerpen vlotjes communiceren in het Portugees, zelf spontaan conversaties beginnen en spreken zonder accent. Dit zijn dan ook enkele doelen van dit niveau. Het niveau focust zich daarom vooral op het verbeteren van je uitspraak

Wil jij je Portugees ook tot het volgende niveau tillen? Maar woon je in de buurt van Leuven? Dan kan je best onze blog lezen waarin we het hebben over de opties privé cursussen Portugees in Leuven!

Hoewel dit de drie niveaus zijn waarin het Europees referentiekader de taal onderverdeeld, kan het zijn dat de organisatie waar jij Portugees gaat volgen, deze nog verder onderverdeeld. Dit doen ze vaak om het gemakkelijker te maken voor de student.
Wanneer je een taal namelijk opdeelt in verschillende delen, kan je je meer focussen op de moeilijkheden van elk deel, in plaats van je te moeten focussen op alle verschillende informatie die je gekregen hebt! 

Ben jij ook van plan om een cursus Portugees in Antwerpen te volgen? Kom er in deze blog achter hoe je de taal het beste leert en waar in Antwerpen je hiervoor terecht kan.

Portugees leren in Antwerpen
Gebruik volgende tips bij het leren van Portugees! Bron: Unsplash, Credit: Compare Fibre

Tips voor het leren van Portugees

Je bent dus ook geïnteresseerd in het volgen van een cursus Portugees en je wilt je zo goed mogelijk voorbereiden op het leren van een nieuwe taal? Dan komt deze blog van pas, we geven je namelijk een aantal tips om het Portugees sneller onder de knie te krijgen! 

#1 Omring jezelf met de taal

Je leert het beste een taal door jezelf er volledig mee te omringen. Zo kun je bijvoorbeeld een tijdje in het buitenland gaan wonen. Wanneer je dit doet kan forceer je jezelf om continu in aanraking te zijn met de taal. Als je ieder uur van de dag Portugees hoort zul je er uiteindelijk ook vanzelf beter in worden. Het enige wat jou nog te doen staat, is zelf moeite in steken: Dit wilt zeggen dat je jezelf moet uitdagen om de taal ook te spreken. Als je dit niet doet zul je niet zoveel leren.
De mensen waar je tegen spreekt zullen ook begrijpen dat je de taal nog moet leren en zullen zeer blij zijn dat je de moeite al doet om in hun taal te communiceren! 

We hebben ook een blog die het heeft over de verschillende mogelijkheden cursus Portugees in Brugge waar je terecht kan om verschillende niveaus van het Portugees te leren!

#2 Oefenen oefenen en nog eens Oefenen

Het spreekwoord “Oefening baart kunst” bestaat niet voor niets. Wanneer je veel oefent voor een bepaalde taal, wordt je hier van nature beter in. Je gaat steeds meer dingen herkennen en je zal met meer zekerheid verschillende oefeningen kunnen maken. 

Let hier wel bij op: Iedereen leert op een andere manier. Het kan dus zijn dat je collega die de cursus ook volgt, minder of meer moeite moet doen om de taal onder de knie te krijgen. Eén ding is zeker: hoe meer je oefent hoe beter je de taal zal beheersen! 

#3 TV + Muziek

Deze tip sluit aan bij onze eerste tip, maar in een minder extreme variant. Je hoeft niet meteen naar Portugal te verhuizen om het Portugees te leren. Je kan jezelf ook gewoon thuis omringen met de taal. Kijk daarom bijvoorbeeld enkel naar series in het Portugees of luister naar typische portugese muziek. Dit zal je helpen om de woorden makkelijker te onthouden en je hoort meteen hoe de woorden worden uitgesproken. 

Leer stap per stap de Portugese taal via allerlei manieren zoals door naar series te kijken
Kijk Portugese series en leer sneller Portugees spreken! Bron: Unsplash, Credit: Glenn Carstens Peters

Hebben deze tips je kunnen overtuigen om ook een cursus Portugees te nemen, maar weet je niet waar je hiervoor terecht kan? Dan kan je best even verder lezen! 

Waar Portugees leren in Antwerpen

Woon je in de buurt van Antwerpen en heb je ook een reden om Portugees te leren? Of ben je gewoon geïnteresseerd in de cultuur van Portugal of het grote Zuid-Amerikaanse land Brazilië! We laten je in dit deel van onze blog weten waar in Antwerpen je terecht kan om lessen Portugees kan volgen! 

Woon je eigenlijk in de buurt van Mechelen en zou je ook graag een cursus Portugees in Mechelen volgen? Dan kan je in deze blog lezen waar in deze stad je hiervoor terecht kan.

Universiteit Antwerpen

Op de Universiteit van Antwerpen kan je terecht voor het volgen van een cursus Portugees. Wanneer je deze cursus wilt volgen moet je een student zijn aan de universiteit van Antwerpen! Wanneer je deze cursus volgt heb je 1 intensief les moment in de week en voor de rest ga je de informatie van de lessen zelf verwerken! Volgens de universiteit is het best dat je per uur les dat je krijgt, minstens 1,5 uur aan zelfstudie doet!
Het is dus belangrijk dat je een goede motivatie hebt om de zelfstudie ook effectief uit te voeren! 

Encora Antwerpen 

Bij het Centrum voor Volwassenenonderwijs “Encora” worden verschillende cursussen Portugees georganiseerd. Hier kan je je inschrijven voor verschillende niveaus die we eerder in deze blog hebben uitgelegd. Zelf heeft de organisatie er nog voor gekozen om de niveaus verder op te delen zodat het makkelijker is voor cursisten om de taal onder de knie te krijgen!
Je dient voor elke cursus die je bij het centrum voor volwassenenonderwijs wilt volgen apart te betalen. 

LBC Antwerpen

Een ander Centrum voor Volwassenenonderwijs in de buurt van Antwerpen is het Centrum voor volwassenenonderwijs “LBC” ook hier kan je terecht voor verschillende cursussen Portugees die je kan volgen!
Je moet hier wel opletten dat de niveaus overeenkomen met het niveau waar jij toe behoort! Weet je niet goed in welk niveau jij je het beste kan inschrijven? Dan kan je best een online test maken om hierachter te komen.

Privélessen Portugees volgen in Antwerpen
In Antwerpen heb je ook verschillende mogelijkheden om privélessen Portugees te volgen! Bron: Unsplash, Credit: Thought Catalog

Superprof

Het kan ook zijn dat je je niet zo goed kan concentreren wanneer je lessen in een groep volgt, een andere reden kan misschien zijn dat je meer moeite hebt met het opnemen van een nieuwe taal en extra uitleg nodig hebt. Voor deze mensen bestaat er ook nog altijd Superprof. 

Superprof is een online platform waar je terecht kan voor het vinden van een privé docent die je kan helpen bij het leren van het Portugees. Het enige wat je nog moet doen is contact opnemen met de leerkracht en genieten van een eerste les. 

Het is belangrijk dat jij en je docent ook een goede relatie hebben met elkaar. Daarom geven ze meestal de eerste les gratis. Hier kan je dan kennis met de prof maken en erna kunnen zij jouw huidige niveau van het Portugees bepalen! 

Aangezien alle lessen volledig op jouw niveau worden opgesteld zul je ook meer uitleg krijgen over de onderwerpen die moeilijk voor je zijn! 

Vindt vandaag nog een prof die bij je past! 

Woon je ergens anders en zou je graag willen weten waar je terecht kan om een cursus Portugees in Vlaanderen te volgen? Dan kan je best onze blog lezen waarin we verschillende opties bespreken uit verschillende steden! Je kan hem hier lezen!)

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

SEO specialist, Ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Mijn andere interesses zijn: Reizen, technologie en computers en ik heb een grote liefde voor honden!