Ah! De exotische zingende klanken van het Portugees. Deze taal klinkt voor veel mensen als muziek in de oren!

Voor veel mensen is het Portugees ook een zeer geliefde taal die ze maar al te graag willen leren spreken!

Ben jij een van die mensen die deze taal onder de knie wilt krijgen en woon je ergens in Vlaanderen? Dan ben je aan het juiste adres! Superprof vertelt je in deze blog namelijk verschillende Portugese cursusmogelijkheden die je over heel Vlaanderen kan vinden!

Je kan je nu wel afvragen waarom dat er zo veel mensen ervoor kiezen om juist deze taal te leren! Wij stelden ons deze vraag ook, en daarom zijn we met het team van Superprof op zoek gegaan naar de reden voor de vraag naar Portugese cursussen in Vlaanderen!

Over het algemeen zijn er verschillende antwoorden die vaker terugkwamen in het onderzoek naar de reden om Portugees te leren!

Zo zijn er veel mensen die de taal willen leren omdat Portugal een mooi land is om op vakantie te gaan! Door het jaar heen gaan deze mensen naar steden zoals Lissabon of Porto en tijdens de zomer wordt er vooral gekozen voor de Algarve, een streek in het Zuiden van het land!

Portugees leren kan van pas zijn op vakantie bij je volgende cityptrip
Het spreken van Portugees kan je helpen bij je citytrip naar Lissabon! Bron: Pexels, Credit: Lisa

Deze mensen vinden het handig om tijdens hun vakantie zich te kunnen behelpen met de lokale taal. Als ze dan in de problemen komen kunnen ze aan bijna iedereen hulp vragen!

Nog een populaire reden om de taal te leren was het ontdekken van de cultuur van de verschillende Portugees sprekende regio’s!

Voor andere mensen zit er een meer formele reden achter! Deze groep mensen leert de taal omdat het hun kan helpen om een promotie te krijgen bij hun huidige job of bij het vergroten van hun kansen op het verkrijgen van een nieuwe baan!

Zoals je al kan zien zijn er veel verschillende redenen om de taal te kunnen leren!

De beste leraren Portugees beschikbaar
Amanda
5
5 (2 reviews)
Amanda
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lennert
Lennert
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Carolina
Carolina
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rafael
Rafael
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Steven
Steven
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
João
João
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Julio
5
5 (35 reviews)
Julio
8€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Inês
5
5 (16 reviews)
Inês
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Amanda
5
5 (2 reviews)
Amanda
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lennert
Lennert
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Carolina
Carolina
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rafael
Rafael
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Steven
Steven
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
João
João
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Julio
5
5 (35 reviews)
Julio
8€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Inês
5
5 (16 reviews)
Inês
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar kan je in Vlaanderen terecht voor een cursus Portugees?

Over heel Vlaanderen heb je verschillende opties wanneer het aankomt op het volgen van cursussen Portugees.

In deze blog lees je bijvoorbeeld alles over de verschillende opties die je in de buurt van Antwerpen hebt!

Er zijn verschillende soorten cursussen die je in Vlaanderen kan volgen. We kunnen deze verschillende cursussen opdelen in twee grote categorieën: Groepslessen en privélessen!

Groepslessen Portugees kan in Vlaanderen gevolgd worden
Groepslessen zijn een handige manier om sociale contacten te krijgen! Bron: Pexels, Credit: Christina

Groepslessen

De naam zegt het al zelf, maar bij groepslessen krijg je lessen en ben je onderdeel van een grotere klasgroep. Meestal worden deze lessen door grotere organisaties voorzien. De lessen die je hier kan volgen zijn vaak wekelijks en altijd op dezelfde dag en rond hetzelfde uur.

Kom er in onze andere blogs achter waar je in Aalst en Brugge terecht kan om groepslessen Portugees te volgen!

Een nadeel hiervan is dat je dan ook net op die momenten beschikbaar moet zijn. Voor mensen met een wisselend schema kan het dus al moeilijker worden om een cursus te volgen. De meeste organisaties weten dit ook en zullen daarom verschillende cursus momenten inlassen zodat ze een zo groot mogelijk publiek kunnen aanspreken!

Er zijn ook een aantal voordelen die je bij het volgen van groepslessen hebt. Zo heb je een structuur die je kan inplannen in je wekelijkse routine! Dit is vooral handig voor mensen die iets willen hebben waar ze naar kunnen uitkijken!

Andere voordelen die je hebt aan het volgen van Portugese lessen bij een organisatie is dat er vaak ook extra dingen georganiseerd worden! Denk hierbij maar aan Portugese avonden waar je naar een film kijkt in het Portugees, verschillende workshops zoals het maken van typische gerechten of het luisteren naar typisch Portugese muziek!

De prijs van deze cursussen hangt af van organisatie tot organisatie, maar over het algemeen is het wel zo dat je per niveau zult moeten betalen. Ook worden de niveaus over verschillende maanden gegeven, dit is niet zo handig voor mensen die op zakenreis gaan en de taal op een korte tijd moeten bijleren!

Je kan bijvoorbeeld bij het SNT in Brugge 1 niveau van de Portugese taal volgen voor €90. In totaal wordt het Portugees bij deze organisatie in 10 verschillende niveaus onderverdeeld.

Privélessen

In Vlaanderen zijn er ook verschillende mogelijkheden om privélessen Portugees te volgen. Zo kan je bijvoorbeeld aan een kennis vragen die de taal al kent, maar er zijn ook een hele hoop platformen en organisaties die samenwerken met privé docenten die je de fijne kneepjes van het Portugees kunnen bijleren!

In deze blog kom je erachter waar in Vlaanderen je privélessen kan vinden!

In tegenstelling tot de cursussen die je kan volgen bij de organisaties, betaal je bij privélessen niet per niveau van de taal. Je betaald de leerkracht per uur! Dit kan een voordeel zijn aangezien je zelf kan kiezen hoeveel uren je per week wilt volgen!

De prijs die je per uur zult moeten betalen hangt af van leerkracht tot leerkracht! Je hebt namelijk docenten met veel ervaring die over het algemeen een stukje meer vragen dan leerkrachten die pas beginnen met privélessen te geven.

De meeste proffen zijn ook bereid om te onderhandelen over de prijzen die ze je aan zullen rekenen!

Groepslessen in Vlaanderen

We hebben het nu over een aantal organisaties in Vlaanderen waar je terecht kan voor lessen Portugees!

SNT Brugge

In Brugge kan je terecht voor groepslessen bij de organisatie SNT! Er zijn verschillende niveaus waar je je voor kan inschrijven! Dit is dus perfect voor beginners, maar ook voor mensen die ooit al eens een cursus Portugees hebben gevolgd! Andere opties vind je in volgend artikel om privécursussen Portugees in Brugge te volgen.

CLT Leuven

Het Centrum de Levende Talen in Leuven is een organisatie in Leuven die verschillende cursussen Portugees voorziet! Dit is vooral handig voor Universiteitsstudenten die een extra taal willen leren of voor mensen die in de buurt van Leuven wonen! Benieuwd naar de andere locaties? Bekijk hier waar je privélessen Portugees in Leuven kan volgen.

CVO Crescendo

Het Centrum voor Volwassenenonderwijs in Mechelen is een perfecte plaats voor beginners die de taal graag willen leren! Ook deze organisatie heeft verschillende niveaus die je kan behalen, Dit betekent dus ook dat er meer gevorderde cursisten terecht kunnen om hun Portugees vaardigheden te verbeteren! Bij deze organisatie bedraagt de prijs per niveau €180 en wordt de cursus gedurende een volledig jaar gegeven! Je vind in volgende artikel alle mogelijke locaties om lessen Portugees in Mechelen te volgen.

CVO Pro

Voor de mensen die in de buurt van Aalst wonen bestaat er ook een Centrum voor Volwassenenonderwijs die cursussen Portugees voorziet. Je kan hier terecht vanaf 16 jaar, perfect voor de mensen die graag jong willen beginnen! Ook zijn er cursussen voor gevorderden waarin er vooral aandacht wordt besteedt aan de uitspraak van de taal! Overzicht van Portugese lessen in Aalst vind je hier terug.

Universiteit Antwerpen

Mensen die graag de taal willen leren op een hoger niveau en die in de buurt van Antwerpen wonen, kunnen altijd terecht bij de Universiteit Antwerpen! Hier krijg je cursussen Portugees waar er vooral verwacht wordt dat je buiten de lessen nog een hoop zelfstudie doet. Een samenvatting van de locaties om lessen Portugees in Antwerpen vind je in volgend artikel terug.

Bij deze cursus is het dus belangrijk dat je zelf een goede manier hebt om informatie te verwerken en om deze informatie ook in te oefenen!

Universiteit Gent

Een andere universiteit waar je terecht kan voor verschillende cursussen Portugees is de universiteit van Gent. Deze school geeft de optie om door het jaar een intensieve opleiding Portugees te volgen, maar je hebt ook nog een extra keuze! Je kan er namelijk voor kiezen om in de zomer een snelcursus Portugees te volgen! De locaties om lessen Portugees in Gent te volgen zijn terug te vinden in volgend artikel/

Zoals je al kan zien zijn er een heleboel opties wanneer het aankomt op het leren van Portugees in Vlaanderen! We hebben voor elke stad die we in deze blog besproken hebben ook nog een aparte blog waarin we dieper ingaan op de verschillende organisaties die je per stad kan terugvinden!

Privélessen Portugees kan online of aan huis gevolgd worden
Je kan privélessen vaak ook online volgen! Bron: Pexels, Credit: Vlada

Heb je liever geen Groepslessen? Dan kan je best verder lezen!

Privélessen in Vlaanderen

Apprentus

Apprentus is een online platform waar je terecht kan voor het vinden van privélessen over heel Vlaanderen. Je zoekt er gewoon op welke taal je wilt leren en de locatie waar je het vak graag zou willen leren!

Hier krijg je dan een lijst met verschillende opties en verschillende leerkrachten die je kan contacteren om de taal te leren!

Colanguage

Colanguage werkt op dezelfde manier als Apprentus, je voert hier ook je locatie en het vak wat je wilt volgen in. Je vindt hier dan verschillende opties die je kunnen helpen om de taal te Leren!

Superprof

Het online platform van Superprof is de manier om eenvoudig en snel een privé docent te vinden die jou helpt om je Portugees naar het volgende niveau te tillen!

Op de website kan je terecht voor het vinden van privé docenten in jouw buurt die je de volledige taal willen aanleren!

De meeste proffen die hun diensten via Superprof aanbieden bieden hun eerste les gratis aan zodat je een soort kennismakingsmoment hebt. Deze les wordt ook vaak gebruikt om je niveau van het Portugees te bepalen!

Het is belangrijk dat je op voorhand een bepaald budget hebt waar je comfortabel mee bent om per uur te betalen! Want niets is zo jammer dan je voortgang in de taal ineens te moeten stoppen doordat je de lessen niet meer kan betalen! Je kan de lessen goedkoper maken door deze te volgen met een kennis! Zo kan je de prijs per uur verdelen onder jullie twee.

Privélessen heeft een persoonlijker aspect
Wanneer je met een kennis privélessen volgt, maakt het de lessen goedkoper! Bron: Pexels, Credit: Cottonbro

Vindt vandaag nog jouw volgende prof die je Portugees leert via Superprof!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

SEO specialist, Ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Mijn andere interesses zijn: Reizen, technologie en computers en ik heb een grote liefde voor honden!