Woon je in de buurt van Leuven en zou je graag willen leren schaken? Heb je enkele bijlessen nodig om bepaalde schaakstrategieën onder de knie te krijgen? Dan lees je de juiste blog! We hebben het vandaag namelijk over de verschillende organisaties die schaaklessen in Leuven voorzien. Schaken is voor veel mensen een saai bordspelletje dat niet vaak meer gespeeld wordt. Maar dit is echter niet het geval. Schaken is een zeer populaire denksport dat over heel de wereld gespeeld wordt. Zo zijn er zelfs internationale toernooien waar een hoop geld mee te verdienen is.

Ontdek in deze blog waar je schaaklessen in Antwerpen kan volgen.

Ook in België is het schaken zeer populair, zo zijn er veel verschillende schaakclubs die zich bezighouden met dingen zoals: het aanleren van schaken aan jeugdspelers en het organiseren van clubavonden waar volwassenen hun schaak vaardigheden op peil kunnen houden.

Ben jij geïnteresseerd in het spel of wil je gewoon eens zien hoe het eraan toe gaat op een van deze clubavonden? Dan kan je best even verder lezen. In deze blog kom je hier namelijk alles over te weten.

Opstelling van schaakstukken
In een van de eerste schaaklessen leer je wat elk schaakstuk kan en mag doen en hoe je deze schaakstukken moet opstellen. Bron: Unsplash, Credit: Sk
De beste leraren Schaken beschikbaar
Giorgi
4,9
4,9 (11 reviews)
Giorgi
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Edward
Edward
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Josse
Josse
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marlies
5
5 (19 reviews)
Marlies
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lancelot
5
5 (8 reviews)
Lancelot
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Fatih
5
5 (13 reviews)
Fatih
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dmytro
5
5 (3 reviews)
Dmytro
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Livia
5
5 (1 reviews)
Livia
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Giorgi
4,9
4,9 (11 reviews)
Giorgi
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Edward
Edward
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Josse
Josse
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marlies
5
5 (19 reviews)
Marlies
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lancelot
5
5 (8 reviews)
Lancelot
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Fatih
5
5 (13 reviews)
Fatih
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dmytro
5
5 (3 reviews)
Dmytro
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Livia
5
5 (1 reviews)
Livia
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Schaaklessen volgen in de buurt van Leuven

Heb je interesse in het leren schaken en woon je in de buurt van Leuven, maar heb je totaal geen idee waar je hiervoor terecht kan? Dan kan je best even verder lezen, we hebben het namelijk over verschillende organisaties die schaaklessen voor jongeren en schaaklessen voor volwassenen voorzien.

Jeugdschaak De Dolle Toren

Deze organisatie voorziet lessen voor jongeren tussen de 5 en de 18 jaar. De meeste leerlingen zullen ergens tussen de 5 en de 12 jaar oud zijn, maar dit maakt niet al te veel uit. Er worden namelijk groepen gemaakt die gebaseerd zijn op het schakers niveau en in welke stap een schaker zit. Iedere week krijg je 1 les van een van de trainers, elke “Stap” heeft zijn eigen lesmoment. Het is belangrijk om je huidige niveau te kennen aangezien je niet veel kan doen in een les voor de “eerste stap” wanneer je niveau al op de “vierde stap” zit. Deze organisatie voorziet verschillende lessen, maar ze doen ook in teamverband mee aan verschillende toernooien. Voordat je lid wordt, mag je eerst 3 lessen komen volgen om te zien of je schaken wel echt leuk vindt. Hierna zal je lid moeten worden en word je ook automatisch aangesloten bij de Belgische Schaakbond zodat je overal aan toernooien kan deelnemen.

Lees onze blog over de verschillende organisaties die schaaklessen voorzien over heel Vlaanderen. Het vinden van schaaklessen in Vlaanderen was nog nooit zo gemakkelijk.

Persoon speelt schaakspel tegen iemand anders
Wanneer je schaaklessen gevolgd hebt, kan je altijd en overal met iemand die dit wilt een potje schaken. De regels zijn hetzelfde over heel de wereld. Bron: Unsplash, Credit: Carlos Esteves

Schaakclub Leuven Centraal

Bij deze organisatie kan iedereen die graag wilt leren schaken terecht. De jongeren die de basis van het schaken al onder de knie hebben kunnen bij deze lessen terecht. Bij deze basis moet je denken aan dingen zoals: De loop van de stukken, de mat, de rokade en de passant regel. Zoals veel andere schaakclubs die jeugdlessen voorzien, zullen de kinderen hier ook via de bekende stappenmethode werken. De stappenmethode is verdeeld in 6 stappen oftewel 6 niveaus. Voor elk van deze stappen bestaat een werkboekje om meer kennis over het schaakspel op te doen.  De eerste stap is voor echte beginners en de laatste stap is voor mensen die al ver gevorderd zijn. Je leert in dit niveau verschillende technieken en hoe je jezelf zou moeten “verdedigen”.

Volg je liever privé schaaklessen in Brugge? Ook hier hebben we een blog voor voorzien.

Hoewel er veel aandacht besteedt zal worden aan de theorie en oefeningen op papier, zul je zonder oefenen niet veel beter worden in het schaken. Daarom hebben alle leerlingen de mogelijkheid om tijdens de lessen partijen tegen elkaar of tegen de leerkracht te spelen. Ook wordt er twee keer per jaar per niveau een jeugd-clubkampioenschap georganiseerd.

Om je kind lid te maken heb je verschillende keuzes, zo kan je ervoor kiezen om je kind geen lessen te laten volgen, dit kost dan €30 per schooljaar. De kinderen die iedere week vrijdag een les zouden willen volgen moeten €90 betalen. Zijn er meerdere kinderen binnen een gezin die lid willen worden? Dan betaal je voor elk bijkomend kind slechts €30.

Schaaklessen voor kinderen zorgen ervoor dat het kind zich beter kan concentreren op school en betere resultaten kan halen doordat ze probleemoplossend kunnen denken!

Voor de volwassenen die graag willen leren schaken kunnen iedere vrijdagavond om acht uur terecht bij de clubavond van schaakclub Leuven Centraal. Om de week wordt er hier een clubtoernooi gespeeld waar je vrijblijvend aan kan meedoen. Ook kan je er terecht om zelf een potje te schaken. De schaakclub voorziet ook occasioneel lessen voor volwassenen. Na deze lessen kan je dan meteen je nieuwe theorie uittesten in een echt schaakspel tegen een van de andere clubleden! Voordat je lid wordt mag je 3 keer naar een clubavond gaan om zelf een aantal potjes te spelen, hierna wordt er van je verwacht dat je je als lid inschrijft. De Club wilt dat iedereen op een gezellige en ontspannen manier een potje kan schaken, maar er zal ook wel eens een toernooi plaatsvinden waar er volledige concentratie voor nodig is. De eerste keer dat je je inschrijft moet je €60 betalen. Hierin zit dan ook je aansluiting bij de koninklijke Belgische schaakbond. Elk kalenderjaar dat je hierna komt zul je slechts €25 moeten betalen.

Ben je op zoek naar privé schaaklessen in Mechelen? Dan kan je best onze blog lezen die het hierover heeft!

Speciale schaaktafel in Schaakclub
Wanneer je naar een schaakclub gaat, kan je vaak schaken op een speciale schaaktafel. Bron: Unsplash, Credit: Rach Teo

Het Schaakhuis

Het Schaakhuis is een schaakclub die zich vooral focust op het leren schaken aan volwassenen. Volgens deze vereniging kan iedereen leren schaken, zelfs op een oudere leeftijd. Daarom voorzien ze lessen en voordrachten van meer ervaren schakers om de beginners wegwijs te maken in het spel. De lessen zijn elke woensdagavond en duren een tot twee uur per les.  Om lid te worden van deze club moet je, als je nog geen lid bent van de Koninklijke Belgische Schaakbond, €50 betalen. Voor de mensen die wel aan lid zijn bij de Koninklijke Belgische Schaakbond betalen slechts €30.

Zoals je ziet zijn er verschillende organisaties waar je terecht zou kunnen voor het volgen van schaaklessen. We raden je aan om eens een kijkje te gaan nemen bij al deze organisaties en dan te kiezen voor de organisatie die jou het meeste aanstaat.

Schaaklessen in Gent? Lees in deze blog waar je deze kan volgen.

Echter zijn deze opties niet zo handig voor iedereen. Zo heb je bijvoorbeeld mensen die willen leren schaken maar die niet iedere week op hetzelfde moment vrij hebben. Of ervaren schakers die eigenlijk enkel een paar nieuwe technieken willen leren. Deze mensen kunnen niet terecht bij een van de bovenstaande opties, maar gelukkig zijn we met het team van Superprof op zoek gegaan naar verschillende alternatieven en we hebben er een gevonden die bij beide groepen past: privé schaaklessen.

Privé schaaklessen in Leuven

Zijn groepslessen niets voor jou of ben je al een gevorderde schaker en wil je enkel een aantal nieuwe strategieën ontdekken? Dan zijn privélessen waarschijnlijk de beste zet voor je. In dit deel van de blog bespreken we verschillende mogelijkheden die je in de buurt van Leuven hebt.

Een-op-een Schaaklessen in Leuven via Superprof

Iedereen die graag wilt leren schaken en de tijd niet heeft om tot bij een schaakclub te geraken kan terecht op het online platform van Superprof. Hier vind je op een snelle en eenvoudige manier een privé docent die jou kan helpen om het schaakspel beter te leren spelen.

De mensen die hun diensten via het platform aanbieden hebben stuk voor stuk ervaring met het geven van schaaklessen. Ze zullen je op een enthousiaste manier de basis aanleren of je alle kneepjes van het vak bijleren. Zo kan je er zeker van zijn dat ze je kunnen helpen om je schaak vaardigheden naar het volgende niveau te tillen.

Voor de mensen die al een aardig potje kunnen schaken, kunnen bij deze privé leerkrachten ook terecht om bepaalde strategieën aan te leren. Deze mensen hoeven op deze manier dus geen tijd te verspillen aan het volgen van een algemene cursus waarin er veel informatie gegeven wordt die ze al beheersen.

Mensen spelen schaakspel op houten schaakbord
Tijdens privé schaaklessen zul je meestal op een al doende manier je theorie inoefenen! Bron: Unsplash, Credit: Chase Clark

Een van de grootste voordelen van het volgen van lessen bij een privé leerkracht van Superprof is dat je zelf de lessen kan inplannen. Zo hoef je je niet in allerlei bochten te wringen om de schaaklessen van schaakclubs bij te wonen, maar kan je de ideale momenten voor jezelf uitkiezen.

De eerste les wordt meestal gebruikt als een kennismakingsles waarin de leerkracht jouw huidige schaakniveau probeert te bepalen. Jij kan in deze les ook zelf vragen stellen en laten weten wat je doelen van de lessen zijn. Deze kennismakingsles wordt meestal gratis aangeboden. Er is dus niets wat je tegenhoudt om deze eerste les in te plannen!

Privéles schaken in Aalst? Lees in deze blog waar je dit kan doen.

De prijs die je na de eerste les per uur betaald ligt ergens tussen €10 en €30 afhangend van het niveau van de leerkracht en wat hun persoonlijke prijs per uur is.

Apprentus

Via het online platform van Apprentus kan je ook een privé schaakdocent vinden die je kan helpen om te leren schaken. Op dit platform geef je de regio in waar je de lessen zou willen volgen. Hierna krijg je een volledige lijst van leerkrachten die aan jouw voorwaarden voldoen te zien. Het enige wat je dan nog moet doen is een leerkracht kiezen en een les inplannen. Begin vandaag dus nog met schaken!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!