Woon jij in de buurt van Mechelen en wil je graag nieuwe schaak strategieën leren? Of heb je totaal geen ervaring maar wil je wel graag leren schaken? Dan kan je deze blog gebruiken om de lessen die het beste bij jou passen te vinden.

We hebben het namelijk over de verschillende organisaties die verschillende soorten lessen voorzien. Zo zijn er lessen beschikbaar voor jongeren die pas beginnen met schaken, maar ook voor jongeren die al iets verder gevorderd zijn. Hetzelfde geldt voor volwassenen. Het enige wat volwassenen vaak extra hebben is dat ze toegang hebben tot de clubavond van de schaakclub die ze zouden kiezen. Hier kan je vaak losse schaak partijen spelen om zo je eigen vaardigheden te onderhouden en/of te verbeteren. De clubavonden zijn perfect voor de mensen die graag in een ontspannen sfeer willen schaken en tijdens deze spellen ook nieuwe mensen leren kennen.

Kom er in deze blog achter waar je lessen schaken in Antwerpen kan volgen.

Ben je benieuwd waar je deze lessen kan volgen, of heb je enkel interesse in het bijwonen van de clubavonden? Dan kan je best verder lezen, we hebben in het volgende deel namelijk over de verschillende organisaties waar je in Mechelen terecht zou kunnen om te schaken.

schaakbord met schaakstukken
Wanneer je schaaklessen volgt, zul je eerst alles te weten komen over de functies van alle schaakstukken en hoe je alles moet opstellen. Bron: Unsplash, Credit: Abhar Alamyar
De beste leraren Schaken beschikbaar
Giorgi
4,9
4,9 (11 reviews)
Giorgi
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Edward
Edward
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Josse
Josse
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marlies
5
5 (19 reviews)
Marlies
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lancelot
5
5 (8 reviews)
Lancelot
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Fatih
5
5 (13 reviews)
Fatih
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dmytro
5
5 (3 reviews)
Dmytro
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Livia
5
5 (1 reviews)
Livia
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Giorgi
4,9
4,9 (11 reviews)
Giorgi
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Edward
Edward
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Josse
Josse
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marlies
5
5 (19 reviews)
Marlies
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lancelot
5
5 (8 reviews)
Lancelot
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Fatih
5
5 (13 reviews)
Fatih
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Dmytro
5
5 (3 reviews)
Dmytro
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Livia
5
5 (1 reviews)
Livia
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar in Mechelen kan je leren schaken

Voor de mensen die graag willen leren schaken of de mensen die graag bij een schaakvereniging hun eigen vaardigheden willen verbeteren, zijn er in Mechelen een aantal opties waar ze terecht kunnen.

Koninklijke Mechelse Schaakkring

Bij deze vereniging kan iedereen die zou willen schaken in een schaakclub terecht. Iedere vrijdagavond heb je de mogelijkheid om te schaken bij de koninklijke Mechelse Schaakclub. Bij deze schaakclub kan je terecht voor het spelen van verschillende vrije potjes of je kan er voor kiezen om mee te spelen aan het Laddertoernooi. In dit toernooi speel je iedere week een partij waarbij je 1 uur bedenktijd krijgt. De winnaar die bovenaan de ladder komt met 21 punten krijgt als prijs 3 drankbonnetjes die je kan gebruiken bij de club. Om deel te nemen aan dit toernooi is het niet verplicht om lid te zijn van de club. Dit doet de club om beginners aan te sporen om te komen schaken, zonder dat ze meteen lidgeld moeten betalen. Voor de jeugd voorziet deze organisatie ook verschillende lessen waar ze via de stappenmethode hun schaak kennis kunnen opbouwen.

Schaaklessen in Gent? Lees in deze blog waar je deze kan volgen.

Persoon denkt over schaakstrategie
Tijdens het schaken moet je vaak verschillende zetten vooruit kunnen denken. Bron: Unsplash, Credit: Taha AJMI

TSM Schaakclub

De TSM Schaakclub is een organisatie waar je zowel als volwassenen als jongeren terecht kan om te leren schaken. Voor de jongeren tot en met 18 jaar worden er speciale jeugdlessen georganiseerd. Deze worden iedere week op vrijdagavond gegeven en zullen anderhalf uur duren. Deze lessen zullen afwisselend gaan over nieuwe onderwerpen, het maken van oefeningen of het effectieve spelen van enkele potjes schaken tegen leeftijdsgenoten. Alle lessen zullen ook aan ieders niveau worden aangepast. Zo zal een beginner nooit tegen een al meer gevorderde hoeven spelen. De jongvolwassenen boven de 16 jaar mogen na hun lessen ook blijven voor de wekelijkse clubavond waar ze hun theorie die ze net geleerd hebben meteen kunnen inoefenen tegen andere mensen.

Verschillende studies hebben aangetoond dat schaaklessen voordelig kunnen zijn voor kinderen. De kinderen krijgen op deze manier verschillende vaardigheden, zoals probleemoplossend denken, die ze in de rest van hun leven kunnen gebruiken.

De Clubavond is voor volwassenen van 18 jaar en voor de jeugdleden vanaf 16 jaar. Deze clubavond vindt iedere vrijdag plaats en begint om 8 uur ‘s avonds. In deze avonden zullen er vrijblijvend verschillende schaak activiteiten plaatsvinden, zoals:

  • Toernooien waarbij je een lange bedenktijd krijgt
  • Blitz toernooien
  • Lesmomenten voor volwassenen

De lesmomenten voor volwassenen zijn vooral bedoeld voor mensen die nog niet zo goed kunnen schaken en die de basis nog onder de knie moeten krijgen. Alle andere mensen kunnen op zichzelf nieuwe technieken leren en deze komen uittesten in de potjes die je speelt tegen andere clubleden.

Kom er in deze blog achter waar je schaaklessen in Vlaanderen kan volgen.

Deze opties zijn vooral handig voor jongeren die graag in een groep willen leren schaken of voor beginnende volwassenen die nog wat hulp kunnen gebruiken, het is namelijk vaak een gezellige en ontspannen sfeer waar je kan leren schaken en waar je terecht kan voor wat sociaal contact. Echter zijn er ook gevorderde die bijvoorbeeld nieuwe strategieën willen leren of die enkel een aantal bijlessen nodig hebben om hun schaak kennis even op te frissen. Deze mensen hebben gelukkig ook een oplossing voor deze situaties, namelijk: Privé schaaklessen!

Privé schaaklessen in Mechelen

De mensen die liever een-op-een schaaklessen willen volgen of die liever gewoon een basis hebben voordat ze beginnen bij een schaakclub hebben in Mechelen verschillende opties om privélessen te volgen. Voordat we het hebben over de verschillende organisaties waarbij je deze privé schaaklessen kan volgen, zullen we een aantal voordelen bespreken die je hebt wanneer je privé schaakles volgt.

Schaakbord in publieke plaats
In het openbaar kan je vaak schaakborden in tafels verwerkt vinden. Je moet enkel je eigen schaakstukken meenemen. Zo kan je nieuwe mensen uitdagen voor een potje schaken. Bron: Unsplash, Credit: Josh Appel

Voordelen van privé schaaklessen

Het volgen van privélessen is vooral handig voor mensen die graag op een efficiënte manier willen leren schaken. Zo krijg je bijvoorbeeld per les alle aandacht van je leerkracht, terwijl je bij een groepsles de aandacht zou moeten verdelen onder alle aanwezigen. Dit zorgt ervoor dat wanneer je bij een bepaalde oefening vast zit, je meteen geholpen kan worden door je leerkracht. Als je de theorie niet goed begrijpt, heeft de leerkracht de mogelijkheid om hier zeer uitgebreid op verder te gaan. Dit zorgt er over het algemeen voor dat je veel sneller verschillende schaak technieken kan opnemen!

Ontdek in deze blog waar je privé schaakles in Brugge kan volgen.

Een ander voordeel aan het volgen van privélessen in het schaken is dat de lessen 100% aan jou worden aangepast. Bijvoorbeeld iemand die begint heeft andere lessen nodig dan iemand die al een aantal maanden lessen volgt. In de eerste lessen zal de leerkracht je huidige schaakniveau proberen te bepalen en aan de hand hiervan zullen je lessen worden opgesteld. Dit is vooral handig voor gevorderde schakers die nieuwe technieken willen leren. Zo kunnen ze iemand zoeken die deze techniek al beheerst en enkel hier lessen over volgen.

Het grootste voordeel aan het volgen van deze lessen is dat je deze meestal zelf kan inplannen. De groepslessen zijn meestal iedere week op hetzelfde moment ingepland en duren vaak niet langer dan een uur. Voor mensen die op een korte termijn willen leren schaken of voor mensen die een vaak afwisselend schema hebben is dit niet zo handig. Doordat je privé lessen zelf kan inplannen, kunnen deze mensen toch leren schaken, maar dan zonder zich in allerlei bochten te moeten wringen om tot aan de schaakles te geraken.

Zoals je ziet zijn er verschillende voordelen die je hebt wanneer je privé schaaklessen zou willen volgen. Hebben wij je kunnen overtuigen om zelf ook een aantal lessen te gaan volgen? Lees dan maar verder!

Schaaklessen via Superprof

Het online platform van Superprof is een plek waar iedereen op een snelle en eenvoudige manier een privé docent kan vinden die hun kan helpen bij het leren schaken. Je geeft namelijk je regio in en je laat weten welk vak, in ons geval is dat schaken, je wilt volgen. Wanneer je dit gedaan hebt zul je een lijst krijgen met alle verschillende leerkrachten die er in jouw buurt lessen kunnen geven.

Deze leerkrachten hebben stuk voor stuk ervaring in het geven van lessen en zullen er alles aan doen om jouw huidige schaak vaardigheden naar het volgende niveau te helpen.

In de eerste les die je volgt zal de prof proberen om je huidige schaak niveau te bepalen. Jij kan tijdens deze les ook laten weten wat je uiteindelijke doel is en als je bepaalde technieken wilt leren is deze les ook het ideale moment om dit mede te delen.

Privé schaaklessen in Aalst? Lees onze blog waar je overal terecht kan!

Wanneer je eens niet naar de les zou kunnen komen kan de leerkracht ook eventueel tot bij jouw thuis komen. Als dit niet mogelijk zou zijn kan de les ook wel eens via online diensten gegeven worden. Dit is vooral handig voor mensen die zich niet makkelijk kunnen verplaatsen.

Over het algemeen zul je voor een schaakles bij een leerkracht van Superprof ergens tussen de €10 en de €30 per uur moeten betalen. Waar wacht je nog op? Plan vandaag nog je eerste schaakles in via Superprof!

Schaak bord met schaakstukken
Wanneer je privé schaaklessen volgt zal de leerkracht vaak bepaalde opstellingen op een schaakbord plaatsen en aan jou vragen wat de meest slimme volgende zet is. Bron: Unsplash, Credit: Ian Hutchinson

Apprentus

Het online platform van Apprentus werkt op een gelijkaardige manier als het online platform van Superprof. Ook hier kan je terecht om verschillende leerkrachten te vinden die je kunnen leren schaken. Je geeft weer je regio in en het vak dat je wilt leren. Hierna kies je, uit een lijst met docenten die aan jouw voorwaarden voldoen, een privé leerkracht die jou aanstaat en kan je deze persoon een berichtje sturen om een eerste les in te plannen!

Schaaklessen zijn enorm populair in België. Overal in Vlaanderen vind je schaakclubs waar je lessen schaken in Leuven kan volgen!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

Enthousiast auteur, ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Hiernaast ben ik ook nog een grote fan van reizen, technologie en honden!