Tendinitis is niet iets om lichtvaardig te nemen. Zonder voldoende rust geneest de pees niet of duurt het langer.

Als atleten tendinitis krijgen, zijn ze gedwongen te rusten ... Een yogi moet ook concessies doen.

 • Ben je een fan van yoga?
 • Heeft je arts minimaal 3 weken volledige rust voorgeschreven om je peesontsteking te behandelen?

Dit komt simpelweg omdat ernstige tendinitis nog erger kan worden. Je kunt nog steeds genieten van de voordelen van yoga terwijl je wacht op een volledig herstel. Lees onze tips, pak je yogamat en ga naar een yogales!

Zorg voor een goede yoga mat
Pak je yoga mat en ga naar yogales! ǀ Pixabay - Jenma

"Dit lichaam is de boot die ons naar de andere oever van de oceaan van het leven zal voeren. Er moet voor gezorgd worden." - Swami Vivekananda

De beste leraren Yoga beschikbaar
Benedicte
5
5 (4 reviews)
Benedicte
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Charley
5
5 (2 reviews)
Charley
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hannah
5
5 (4 reviews)
Hannah
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Natalie
Natalie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vanessa
Vanessa
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ela
Ela
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Eve
Eve
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Caro
Caro
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Benedicte
5
5 (4 reviews)
Benedicte
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Charley
5
5 (2 reviews)
Charley
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hannah
5
5 (4 reviews)
Hannah
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Natalie
Natalie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vanessa
Vanessa
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ela
Ela
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Eve
Eve
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Caro
Caro
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Wat is Tendinitis?

Tendinitis is de ontsteking van de pezen. Het is een musculoskeletale aandoening omdat de pees spieren met het bot verbindt. De pees is gemaakt van collageenvezels die gemakkelijk kunnen worden verzwakt. Volledige rust van het getroffen gebied is noodzakelijk totdat de beschadigde collageenvezels herstellen.

Slecht behandelde tendinitis kan zich ontwikkelen tot chronische tendinitis of leiden tot peesscheuren. Het is daarom belangrijk om te luisteren naar de aanbevelingen van je arts om volledig te herstellen.

Ontdek of yoga ook je artritis kan helpen!

Wat zijn de oorzaken van tendinitis?

Tendinitis treedt op wanneer de pees overbelast is. Het treft meestal atleten en mensen die dagelijks repetitieve bewegingen uitvoeren. Schok kan ook een trigger zijn.

Hoe kun je peesontsteking voorkomen?

Tendinitus is hetzelfde ale een peesontsteking
Doe aangepaste yoga oefeningen als je een peesontsteking hebt ǀ Visualhunt

Het is belangrijk om naar je lichaam te luisteren en te reageren op zelfs de geringste pijn, voordat het ernstiger wordt.

Wanneer je aan yoga doet, kan tendinitis vaak voorkomen. Dit is meestal te wijten aan verschillende factoren:

 • Onvoldoende opwarming;
 • Slecht uitgevoerde houdingen;
 • Slechte verdeling van lichaamsgewicht in houdingen;
 • Mismanagement van steunpunten.

Het is daarom van vitaal belang dat je in handen bent van een bekwame yogaleraar die je houding kan corrigeren en je kan helpen de juiste houding aan te nemen. Slechte uitlijning van het lichaam is een veel voorkomende fout in yoga die ernstige fysieke gevolgen voor je lichaam kan hebben. Het gebruik van accessoires voor een goede positionering van het lichaam kan letsel voorkomen.

Vind yogalessen bij jou in de buurt. Zoek bijvoorbeeld naar Yoga Groningen.

Tendinitis en Yoga: Kan Yoga de Symptomen Verlichten?

Als je peesontsteking hebt, kun je door je arts worden ontmoedigd om yoga te doen. Het is in de eerste plaats aan een arts om je advies te geven. Afhankelijk van de ernst van de peesontsteking, kun je misschien je yogasessies hervatten op voorwaarde dat je de nodige voorzorgsmaatregelen neemt.

Praat met je yogaleraar. Ze zullen je enorm helpen.

Yogahoudingen kunnen worden aangepast om de getroffen pees te verlichten. Je zult deze bewegingen ook soepel moeten uitvoeren om je lichaam niet te veel te forceren. Neem de tijd en herken het verschil tussen ongemak en pijn om te weten wanneer je moet stoppen en jezelf niet verder te verwonden.

Als je bijvoorbeeld peesontsteking aan je pols hebt, kun je sommige bewegingen veranderen om te voorkomen dat je gewicht op dat gebied legt. In plaats van op je handen te leunen, is leunen op je onderarmen een goed alternatief.

Ontdek yogahoudingen die kunnen helpen de druk op je rug te verlichten ...

Peesontsteking in de schouder, pols, knie, elleboog, heup ... Dit betekent niet noodzakelijkerwijs dat je moet stoppen met je yogales!

Sommige yoga oefeningen verlichten pijn
De neerwaartse hond houding kan worden uitgevoerd met de onderarmen om de polsen te ontzien ǀ Pixabay

Aan de andere kant moet je waarschijnlijk je dagelijkse routine aanpassen en de moeilijkste houdingen vermijden, afhankelijk van de getroffen pees.

Dit is geen probleem aangezien yogahoudingen een geweldige manier zijn om energie, zelfbewustzijn en bewustzijn te ontwikkelen. Je kunt yoga doen, zelfs met eenvoudige houdingen voor beginners.

Kan yoga symptomen van scoliose verlichten?

Yoga voor Tendinitis: Ontdek een Ander Voordeel van Yoga

Yogalessen bij jou in de buurt gaan niet alleen over asana's (houdingen).

Ben je gewond en moet je je lichaam laten rusten?

Misschien heb je rughernia opgelopen tijdens het werk, of misschien heb je last van algemene rugpijn, zoals zovelen van ons doen ...

Dit is een kans om jezelf open te stellen voor de andere pijlers van Ashtanga Yoga, acht in totaal, gedefinieerd in de Yoga-Sutras Patañjali. Ze zijn als volgt:

 • Pranayama, ademhalingsoefeningen;
 • Yama, principes die je relatie met anderen verlichten;
 • Niyama, principes gerelateerd aan zelfbewustzijn;
 • Pratyahara, controle over de zintuigen;
 • Dharana, concentratie;
 • Dhyana, meditatie;
 • Samadhi, de laatste staat van eenheid.

Yoga gaat niet alleen over houdingen. Als je tendinitis je tijdelijk verhindert om asana’s te beoefenen, neem dan deze tijd om de hele filosofie van yoga vanuit je yoga centrum in Den Haag meer in detail te ontdekken, die niet alleen gebaseerd is op fysieke oefeningen, maar ook spiritueel.

Als je een vrouwelijke yogi bent, wil je misschien menstruatiepijn verlichten met yoga, of yogalessen na de bevalling hervatten ...

Hot yoga is ook een geweldige nieuwe trend voor mensen met pijn of gewoon die fit willen worden. Je kunt zoeken naar Hot Yoga bij jou in de buurt om erachter te komen waar je dichtstbijzijnde centrum of docent dit soort yoga aanbiedt.

Bemiddeling, ademhaling, innerlijk bewustzijn ... Geweldige manieren om stress te bestrijden en de juiste balans te vinden.

Op zoek naar yogalessen in Amsterdam? Zoek nu naar Yoga Amsterdam!

Zoek rust in jezelf door te mediteren
Yoga bestaat uit meer dan alleen maar houdingen uitvoeren ǀ Pixabay - StockSnap

Een van de essentiële leerstellingen van yoga is hoe je een positieve gemoedstoestand kunt bereiken. Het is meer dan een voorschrift, het is het hoogtepunt van de bewegingen van de yogi dat harmonie en innerlijke vrede zoekt. Een filosofie die alle soorten yogalessen bij jou in de buurt domineert: Ashtanga Yoga, Hatha Yoga, Yoga Iyengar, Yoga Vinyasa, Yoga Nidra, Kripalu Yoga, enzovoort.

Ontdek nu de vele lichaamsproblemen waar je verlichting voor kunt vinden door yoga te beoefenen ... en wist je dat je je Wii kon gebruiken om yoga te beoefenen?

 

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Joep

Enthousiaste en gedreven persoonlijkheid met oog voor detail waarbij ik dit zo goed mogelijk in mijn teksten implementeert. Ik probeer steeds een uniek invalshoek te vinden om ieder woord optimaal naar de lezer over te brengen. Passie voor talloze onderwerpen en stellig een grote liefhebber voor het fietsen!