Over het algemeen hebben mensen tegenwoordig een hoog stressniveau. Het zorgt vaak niet alleen voor druk en vermoeidheid maar heeft ook meerdere slechte invloeden op het lichaam van een persoon.

Zo hebben mensen met veel stress meer kans op krijgen van een burn-out of een depressie. We moeten er dus voor zorgen dat we af en toe volledig kunnen ontspannen!

Heb jij ook nood aan wat ontspanning, maar heb je geen idee hoe je dit zou moeten doen? Misschien hebben je ontspanningsmethodes niet het gewenste effect of duurt het effect niet zo lang!

Dan kan yoga de perfecte oplossing zijn! Yoga helpt je met het ontspannen van je lichaam en je geest! We hebben het in deze blog over de organisaties waar je yogalessen kunt volgen en welke verschillende vormen van yoga er zoal bestaan!

Lees dus snel verder en kom alles over yoga te weten!

Interesse om in een andere stad les te volgen? Ontdek in deze blog waar je yogalessen in Antwerpen kan volgen!

Yogalessen volgen in Aalst kan ook in de buitenlucht
Vaak volg je lessen in een studio, maar je kan ook vragen om lessen yoga in de buitenlucht te krijgen! Bron: Pexels, Credit: Rodnae Productions
De beste leraren Yoga beschikbaar
Hannah
5
5 (4 reviews)
Hannah
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Charley
5
5 (2 reviews)
Charley
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Caroline
Caroline
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Melissa
Melissa
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Benedicte
5
5 (4 reviews)
Benedicte
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Natalie
Natalie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vanessa
Vanessa
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ela
Ela
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hannah
5
5 (4 reviews)
Hannah
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Charley
5
5 (2 reviews)
Charley
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Caroline
Caroline
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Melissa
Melissa
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Benedicte
5
5 (4 reviews)
Benedicte
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Natalie
Natalie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vanessa
Vanessa
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ela
Ela
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Wat is yoga nu precies?

Een definitie voor de term yoga is moeilijk te voorzien. Dit komt doordat er veel verschillende vormen van yoga bestaan die andere doelen en gebruiken hebben. We kunnen wel de algemene gedachte van yoga voorzien! Yoga is een eeuwenoude ontspanningsmethode waar je door middel van bepaalde oefeningen en ademhalingstechnieken meer controle over je lichaam en je geest krijgt.

Het uiteindelijke doel van yoga is om je geest en lichaam in balans te krijgen zodat je zelf zo goed mogelijk kan ontspannen!

Kom er hier achter waar in privé yogalessen in Gent kan volgen!

Verschillende vormen van yoga

Zoals we je net al vertelde, zijn er een hele hoop verschillende vormen van yoga. Deze kunnen we niet allemaal uitleggen, we hebben daarom 3 vormen uitgekozen die we vandaag zullen bespreken!

Vinyasa Yoga

Deze vorm van Yoga is een zeer dynamische vorm waarbij de focus vooral ligt op de ademhaling! De verschillende oefeningen die je moet uitvoeren volgen elkaar dynamisch op. Deze yogavorm ontleent verschillende oefeningen van andere yogavormen zoals de Hatha yoga!

Yin Yoga

Yin yoga is de yogavorm die zich vooral focust op het ontspannen van spieren. Door een grote hoeveelheid aan stress kan het zijn dat je spieren vast komen te zitten of altijd gespannen zijn. Deze yogavorm zal je helpen om dit tegen te gaan.

In tegenstelling tot Vinyasa yoga, gebruikt men in deze yogavorm meer statische oefeningen. De oefeningen lopen ook niet dynamisch in elkaar over!

Yogalessen helpt je ontspannen, een soort meditatie
Yoga kan je helpen om volledig te ontspannen! Bron: Pexels, Credit: RF._.studio

Restorative Yoga

De naam van deze yogavorm zegt het eigenlijk zelf al. Het betekent letterlijk “herstellende yoga”. Deze vorm focust zich op het bereiken van een staat van diepe ontspanning om het lichaam de kans te geven om zich te herstellen!

Deze yogavorm is vooral handig voor mensen die herstellende zijn van een blessure of een mentaal zware periode!

Zoals je kan zien hebben de verschillende vormen van yoga elk hun eigen doelen en technieken! Er bestaan nog een heel aantal andere vormen van yoga, maar we kunnen deze helaas niet allemaal bespreken!

Je kan wel meestal terecht bij een yogastudio die je meer uitleg kunnen geven over bepaalde vormen van yoga!

Veel mensen beginnen aan een vorm van yoga, zonder goed te weten wat deze yogavorm voor hen kan doen. Doe daarom voldoende onderzoek en vindt de yogavorm die het beste bij je past!

Waar kan je yogalessen volgen in de buurt van Aalst?

Hebben we je kunnen overtuigen om ook Yogalessen te volgen? Woon je in de buurt van Aalst ? Dan kan je best verder lezen, we hebben het nu namelijk over de verschillende opties die je in de buurt van Aalst hebt om yogalessen te volgen!

Yoga Vedanta Aalst

Bij yoga vedanta in Aalst kan je altijd terecht voor verschillende yogalessen bij verschillende coaches. Je moet tijdig reserveren want de lessen hebben een beperkt aantal plaatsen! Op de website van deze organisatie vindt je verschillende locaties waar je lessen kan volgen op verschillende plaatsen in Vlaanderen, maar ook in Aalst!

Yogalessen in Mechelen kan gerust! Superprof klaart alle opties uit.

De Schreef Aalst

Bij sportschool de Schreef in Aalst kan je terecht voor het volgen van verschillende yogalessen! Wanneer je een all-in abonnement hebt kan je onbeperkt gebruik maken van de fitnessruimte en kan je onbeperkt deelnemen aan groepslessen, waaronder de yogalessen vallen!

Het all-in jaarabonnement kost je €69 per maand! Indien je enkel yogalessen wilt volgen kan je ook enkel gaan voor een groepslessen abonnement dit kost €54 per maand!

Bij deze organisatie kan je terecht voor een aantal verschillende soorten yoga! De lessen worden aangepast aan beginners en aan gevorderden. De gevorderde krijgen bijvoorbeeld extra uitdagingen tijdens de yogalessen of uitbreidingen op bepaalde oefeningen waar ze al bekend mee zijn!

Voor €10 krijg je een hele week toegang tot alle diensten van de sportschool, waarin je dus ook de tijd hebt om te kijken of de yogalessen wel iets voor jou zijn!

Volg privé yogalessen in Brugge! Er staan talloze mogelijkheden klaar voor je in volgende blog. Superprof tel er meer over in volgende blog.

Yoga Groepslessen in Aalst, je leert gemakkelijk mensen bij!
Groepslessen zijn een handige manier om nieuwe mensen te leren kennen tijdens het ontspannen! Bron: Pexels, Credit: Yan Krukov

Yogastudio Aalst-Waalre

Bij de yogastudio Aalst-Waalre kan je terecht voor ontspanning, flexibiliteit en kracht yoga! Ook heb je de kans om persoonlijke coaching te krijgen voor bij de yoga!

Voor de mensen die echt een workout willen, kunnen zich inschrijven voor een les van power yoga en voor de mensen die liever willen ontspannen kunnen zich best inschrijven voor een cursus Yin yoga of yoga Nidra.

De lessen worden altijd voorzien voor gevorderden en beginners. De gevorderden zullen dan extra oefeningen krijgen of moeilijke posities moeten aannemen.

Voor de mensen die de studio willen ontdekken, of die een eerste aanraking met yoga willen kunnen er voor kiezen om een proefles aan te gaan. Dit kan je zowel online, gratis, als in de studio doen. Wanneer je de proefles in de studio wilt volgen zal dit €8 euro kosten.

Als je weet dat je een keer per week of meerdere keren per week yoga wilt volgen, kun je er ook voor kiezen om een maandabonnement te nemen. Het abonnement van €39 is geschikt voor mensen die maar 1 keer per week yoga in de studio of online willen volgen. Je hebt ook een abonnement van €59 per maand, hiermee krijg je onbeperkt toegang tot lessen in de studio of online!

Voor de mensen die af en toe eens een yogales willen volgen kunnen ook een beurtenkaart kopen deze beurtenkaart is 6 maanden geldig. Voor 10 lessen betaal je €125 en voor 20 lessen betaal je €225.

Wil je andere opties voor privé yogalessen in Leuven ontdekken? Ontdek er alles over in deze blog.

Hidden Garden

Bij de hidden Garden in Aalst kan je op dinsdag terecht voor kinderyoga en later op de avond kan je hier terecht voor jongeren en volwassenen yoga. Deze yoga is meer geschikt voor de mensen die beginnen aan yoga

Op donderdag hebben beginners ook een les, en later op de avond kan je als gevorderde ook een geschikte les volgen.

Voor een semester betaal je €100 en als je dit samen met een ander gezinslid lessen gaat volgen, betaald de 2e persoon maar €50 euro.

Natuurlijk kan je ook eens een proefles volgen zonder het volledige bedrag betalen! Voor een proefles betaal je €8 en wanneer je dan verder lessen blijft volgen betaal je de rest van het geld op!

Mensen met een uitpas betalen echter maar 30 euro per semester!

Sarat’s paripoorna Yoga Huis in aalst

Bij het yoga huis van sarat kan iedereen terecht die enkel en alleen yoga wilt volgen. Met lessen voor verschillende niveaus is het de perfecte plaats om yoga te volgen voor zowel beginners als gevorderden.

Je hebt verschillende keuzes wanneer het aankomt op het kopen en boeken van lessen! De verschillende opties zijn:

  • Losse lessen: €10 euro
  • 10 beurtenkaart dagtarief: €60
  • 10 beurtenkaart avondtarief: €80
  • 20 beurtenkaart dagtarief: €120
  • 20 beurtenkaart avondtarief: €160

zoals je kan zien is het hebben van een beurtenkaart een goede investering als je meerdere malen yoga lessen wilt volgen. Voor de mensen die een dagtarief hebben en die graag toch een avond les willen volgen, hebben de mogelijkheid om dit te doen wanneer ze een supplement van €2 betalen!

Deze opties zijn zeer handig voor mensen die graag in groep aan yoga doen, of die in een echte yogastudio lessen willen volgen. Maar er zijn ook mensen die dit liever van thuis uit doen. Voor deze mensen bestaan er ook nog altijd privé lessen!

Privé yogalessen volgen helpt je sneller te leren
Privélessen helpen je om yoga beter onder de knie te krijgen! Bron: Pexels, Credit: Miriam Alonso

Superprof

Superprof is een online platform waar je eenvoudig en snel een privé leerkracht kan vinden die je helpt bij het leren van yoga.

Je kan dan samen met de coach afspreken of je bij jou thuis of thuis bij de coach yoga zal volgen! Je kan met je coach op dagen met mooi weer ook afspreken om ergens in de buitenlucht je yogalessen te houden. Dit kan je helpen met het volledig tot rust komen!

Het handige aan een privé coach is dat je 100% van de aandacht zal krijgen. Je zult op deze manier dus ook een stuk sneller vooruit gaan dan met groepslessen waar de coach zijn of haar aandacht tussen alle leden moet verdelen!

De prijzen van een privé coach kunnen nogal hoog oplopen, maar het heeft dan ook een heleboel voordelen ten opzichte van de groepslessen!

Vind vandaag nog jouw privé coach via de diensten van Superprof!

Privélessen yoga in Vlaanderen? Ontdek waar je dit kan vinden in deze blog!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

SEO specialist, Ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Mijn andere interesses zijn: Reizen, technologie en computers en ik heb een grote liefde voor honden!