Tot rust komen is een tegenwoordig een hele uitdaging. De stress van de drukke werkwereld of de druk die door je school wordt opgelegd kan er soms voor zorgen dat we ons niet meer lekker voelen.

Wanneer je een hoog stress niveau hebt ben je bijvoorbeeld meer geneigd om in een depressie terecht te komen of om een burn-out te ondergaan. Dit wilt iedereen graag zo goed mogelijk voorkomen.

Daarom is het zeer belangrijk dat je zowel je lichaam als je geest in balans moet brengen. Het is namelijk een feit dat mentale vermoeidheid ook een invloed heeft op je dagelijkse energie niveaus en je immuunsysteem!

Heb je zelf geen idee hoe je volledig tot rust kan komen of is het je gewoon allemaal teveel aan het worden? Dan hebben wij bij Superprof misschien wel de oplossing voor je! YOGA! We hebben het in deze blog vooral over de opties die je in de buurt van Gent hebt om yogalessen te volgen!

Volg hier yogalessen in Antwerpen! Ontdek er meer over.

Ben jij geïnteresseerd in het volgen van yogalessen of wil je er meer over te weten komen? Dan raden we je aan om snel verder te lezen! Zo kan je er alles over te weten komen!

Groepslessen yoga in Gent
Groepslessen zijn een leuke manier om Yoga te volgen! Bron: Pexels, Credit: Andrea Piacquadio
De beste leraren Yoga beschikbaar
Hannah
5
5 (4 reviews)
Hannah
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Charley
5
5 (2 reviews)
Charley
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Caroline
Caroline
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Melissa
Melissa
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Benedicte
5
5 (4 reviews)
Benedicte
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Natalie
Natalie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vanessa
Vanessa
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ela
Ela
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hannah
5
5 (4 reviews)
Hannah
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Charley
5
5 (2 reviews)
Charley
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Caroline
Caroline
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Melissa
Melissa
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Benedicte
5
5 (4 reviews)
Benedicte
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Natalie
Natalie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vanessa
Vanessa
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ela
Ela
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Yoga?

Yoga is een ontspanningsmethode die al eeuwenlang gebruikt wordt. Door de jaren heen zijn er veel verschillende vormen van yoga ontwikkeld en ze hebben allemaal hun eigen doel! Maar over het algemeen kan je zeggen dat yoga een samenvatting is voor het uitvoeren van oefeningen om meer controle over je lichaam en geest te krijgen!

Aangezien er veel verschillende soorten yoga bestaan, is het belangrijk dat je weet naar welke soort lessen jij op zoek bent! Wil je bijvoorbeeld meer focussen op je mentale gezondheid of wil je yoga gebruiken als een workout voor je brein en je lichaam?

In het volgende deel van onze blog gaan we het hebben over een aantal verschillende vormen van yoga!

Welke soorten yoga kan je volgen

Het soort yoga dat je gaat volgen heeft een aantal factoren die je in je achterhoofd moet houden: Hoe fit ben je op dit moment? Waarom wil je yogalessen volgen en wat hoop je dat je uit de yogalessen te behalen?

Yoga lessen heeft een goede invloed op kinderen
Je kan je kind helpen om tot rust te komen door ze yogalessen te laten volgen! Bron: Pexels, Credit: Yan Krukov

Om je met deze keuze te helpen, bespreken we in deze blog een aantal verschillende yoga vormen en bij wie deze vormen passen!

  • Hatha Yoga
  • Ashtanga Yoga
  • Nidra Yoga
  • Power Yoga

We zullen de verschillende soorten yoga ook nog even verder uitleggen en bespreken voor wie deze vormen geschikt zijn.

Hatha Yoga

Voor de mensen die meer flexibiliteit willen ontwikkelen, is de vorm “hatha yoga” de beste keuze. Bij deze vorm van yoga worden er vooral stilstaande oefeningen uitgevoerd. Deze vorm van yoga is perfect voor beginners, maar ook ervaren yogi kunnen in deze lessen terecht. De meeste yoga lessen die je kan vinden zijn van deze vorm.

Yogalessen in Mechelen kan gerust! Superprof klaart alle opties uit.

Ashtanga Yoga

Bij deze vorm van yoga wordt er vooral gefocust op het uitlijnen van je volledige lichaam! Deze vorm is herkenbaar aan de oefeningen die in elkaar overlopen! Je kan deze yogavorm vergelijken met een soort dans! Ook deze yoga is geschikt voor iedereen die lichamelijke en geestelijke aspecten samen behandeld worden!

Nidra Yoga

Dit is waarschijnlijk de makkelijkste, maar toch ook moeilijke vorm van yoga. Deze vorm wordt als “Makkelijk” beschouwt omdat je de in volledige sessie maar 1 positie gebruikt. Deze positie is het liggen op je rug met je handpalmen naar boven gericht. Het “Moeilijke” gedeelte van deze yogavorm, is het pauzeren van de gedachten over het alledaagse leven en het volledig tot rust komen!

Power Yoga

Power Yoga is een vorm van yoga waar je je niet aan kan vergissen, de naam zegt het zelf al! Door verschillende oefeningen uit andere vormen van yoga met elkaar te combineren en in elkaar over te laten lopen creëer je een serie van intensieve oefeningen waarbij je spieren continu op een andere manier gebruikt worden! Deze vorm van yoga is een aanrader voor mensen die een echte workout zouden willen volgen!

Volg hier privé yogalessen in Brugge! Er staan talloze mogelijkheden klaar voor je. Superprof tel er meer over in volgende blog.

Power yoga in Gent volgen
Power yoga is een zeer intensieve vorm van yoga die als workout beschouwt kan worden! Bron: Pexels, Credit: Hong Son

De vormen die we in deze blog besproken hebben zijn vormen die door bijna iedereen op zijn of haar eigen tempo gevolgd kunnen worden! Ook zul je door oefening steeds beter worden in een bepaalde vorm van yoga!

Iedereen kan dus een vorm van yoga vinden die bij hun doelen passen! Probeer daarom verschillende vormen uit en kies voor hetgeen dat jij het leukste vindt!

Er bestaan nog een heleboel andere vormen van yoga, maar daar gaan we het vandaag niet over hebben!

Yoga lessen volgen in Gent

Nu je kennis hebt gemaakt met een paar verschillende yoga vormen, kan je er volledig aan beginnen! Woon je in de buurt van Gent en wil je graag yogalessen volgen? Dan ben je aan het juiste adres, we hebben het nu namelijk over de verschillende opties die je in de buurt van Gent hebt om yoga te volgen!

Wil je andere opties voor privé yogalessen in Leuven ontdekken? Dan kan je best deze blog lezen!

Yoga-on-call Gent

Bij yoga on call in Gent kan je als beginner goed terecht. Ze hebben een zeer groot aanbod aan verschillende lessen zodat je uit verschillende yoga vormen kan kiezen!

Zo kan je er bijvoorbeeld terecht voor het volgen van Yoga Nidra lessen, maar ook voor het volgen van easy Yoga en zwangerschapsyoga! Er is dus voor ieder wat wils!

yoga privélessen kan tof zijn met je hele gezin
Door mama-baby yoga te volgen kan je de band met je kinderen versterken! Bron: Pexels, Credit Valeria Ushakova

Ook voorziet deze organisatie verschillende workshops buiten de normale uurroosters waarbij je langere lessen kan volgen of andere trainingen kan doen!

Wil je yoga eens uitproberen, dan betaal je €10 voor een proefles. Hierna betaal je €15 euro per losse les, maar je hebt ook de kans om beurt kaarten te kopen. Zo betaal je voor een 10-beurten kaart waarmee je online lessen kan boeken €130. Hiermee wordt de prijs per les dus een stukje goedkoper!

Ben je een student? Perfect dan krijg je een korting van ongeveer 10%! Perfect dus om de stress van je examens kwijt te raken!

Bij Yoga-on-call heb je ook de mogelijkheid om de lessen via een livestream te volgen, als je dan eens niet uit huis kan om een of andere reden of wanneer je zelf liever een avondje thuis blijft kan je toch nog altijd je yogalessen volgen!

Voor een les via de livestream betaal je €9 per losse les! Je kan ook hiervoor verschillende beurten kaarten kopen. Zo heb je een 5 beurtenkaart voor €45 en een 10 beurtenkaart voor €90

Je kan er ook voor kiezen om een gemiste les opnieuw te bekijken in de Videotheek! Hiervoor betaal je €6 per losse les en €30 per pakket van 5 verschillende livestream herhalingen! Yoga lessen in Aalst volgen? Ontdek hier er alles over! Superprof somt alle mogelijkheden op.

Studio groene vallei

Bij deze organisatie kan je terecht voor verschillende vormen van yoga maar ook nog voor andere zaken zoals dansexpressie. Je moet op voorhand je lessen reserveren en kiezen naar welke soort yoga je graag zou willen gaan! De meest voorkomende vorm van yoga die gegeven wordt is de Hatha yoga. Dit is ook meteen de perfecte variant voor een beginner!

Studio Groene Vallei is ook een super handig voor studenten die jonger zijn dan 28 jaar! Ze krijgen namelijk op vertoon van een geldige studentenkaart 20% korting op de lessen. Let wel op, deze korting kan niet gecombineerd worden met andere kortingen!

Yogacentrum Gent

Bij het Yoga centrum in Gent kan je terecht op verschillende dagen voor lessen van de Hatha yoga vorm! De lessen van het yogacentrum zijn enkel toegankelijk voor leden. Een jaarlijkse ledenpas kost €315.

Indien je nog niet zeker bent of yoga wel iets voor jou is, kan je ook altijd contact opnemen met de organisatie om een kennismakingsmoment voor je te organiseren! Het bedrijf voorziet zelf ook enkele open lessen waar iedereen naartoe kan om eens kennis te maken met de coaches en de manier van yoga die gegeven wordt!

Privélessen

De voorgaande opties zijn zeker handig voor de mensen die graag in groep aan sport doen of die nieuwe mensen willen leren kennen tijdens hun sportsessies. Maar er zijn ook een heleboel mensen die zich niet comfortabel genoeg voelen of die liever alle aandacht voor zichzelf krijgen! Voor deze mensen bestaan er nog altijd privélessen!

Superprof

Superprof is een online platform waar je terecht kan voor het vinden van privé coaches die je kunnen helpen bij verschillende vormen van Yoga. Dit is de perfecte oplossing voor mensen die zich niet zo goed voelen om dit in een groep te doen!

Je kan ook afspreken om met je coach op een zeer rustgevende plaats yoga te gaan doen! Zo kan je bijvoorbeeld in een park dicht bij je woning afspreken om de lessen te houden!

Ook hebben de privé coaches vaak ervaring met het geven van lessen via online diensten zoals Skype of Zoom. Dit is vooral handig als je een keer het huis niet kan uit kan, maar toch nog je dosis yoga wilt hebben!

Het enige wat je zelf nog nodig zou hebben is een computer of laptop met een camera waarmee je coach je tips en opmerkingen kan geven!

Vind vandaag nog een privé yoga coach via Superprof!

Privé yogacursus in Vlaanderen volgen? Lees dan deze blog!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

SEO specialist, Ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Mijn andere interesses zijn: Reizen, technologie en computers en ik heb een grote liefde voor honden!