Volledig tot rust komen kan een hele opgave zijn voor veel mensen! In een drukke studentenstad als Leuven heb je een mix van studenten die stress hebben van de druk die ze op de universiteit krijgen en mensen die gestrest thuis komen van het werk.

‘S avonds kijken we dan een film of proberen we te lezen, maar dit helpt vaak niet om je volledige geest tot rust te brengen! De zorgen over de volgende dag of de deadlines die er binnenkort aankomen zullen zich altijd in het achterhoofd blijven afspelen.

Het is zeer belangrijk voor je eigen mentale en fysieke gezondheid om af en toe volledig te ontspannen!

Yogalessen in Brugge volgen? Lees dan onze andere blogs!

Wil jij dit ook kunnen doen, maar weet je absoluut niet hoe je hieraan zou moeten beginnen? Dan hebben wij waarschijnlijk de perfecte oplossing voor je in petto!

YOGALESSEN! Wanneer je aan yoga doet kan dit verschillende voordelen voor je hebben zoals het tot rust komen en je gedachten even kunnen pauzeren!

Ben jij benieuwd naar andere voordelen van yoga of heb je zelf interesse om yoga te leren? Dan kan je best snel verder lezen! We hebben het er vandaag namelijk over waar je in Leuven terecht kan om yoga te volgen en welke andere voordelen je aan yoga hebt!

De beste leraren Yoga beschikbaar
Hannah
5
5 (4 reviews)
Hannah
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Charley
5
5 (2 reviews)
Charley
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Caroline
Caroline
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Melissa
Melissa
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Benedicte
5
5 (4 reviews)
Benedicte
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Natalie
Natalie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vanessa
Vanessa
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ela
Ela
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hannah
5
5 (4 reviews)
Hannah
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Charley
5
5 (2 reviews)
Charley
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Caroline
Caroline
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Melissa
Melissa
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Benedicte
5
5 (4 reviews)
Benedicte
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Natalie
Natalie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vanessa
Vanessa
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ela
Ela
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Yoga, wat is het eigenlijk?

Een specifieke definitie vormen voor yoga is nog al moeilijk, dit komt doordat er veel verschillende vormen van yoga bestaan met elk hun eigen doel en intensiteit! We kunnen we een algemene gedachte geven die de essentie van yoga omschrijft! Yoga is een heel oude ontspanningsmethode waar je, door middel van oefeningen, meer controle krijgt over je eigen lichaam en je geest!

Dit houdt ook in dat je beter en makkelijker kan ontspannen nadat je een tijdje yogalessen gevolgd hebt!

Ontdek in deze blog waar je om yogalessen in Gent terecht kan.

Voordelen van Yoga

Voordat je aan yoga begint is het handig om te weten welke positieve invloeden je kan hebben door het volgen van een aantal lessen! Daarom hebben we in deze blog een aantal voordelen van yogalessen besproken!

  • Je krijgt er sterkere spieren van
  • Je verbetert je lichaamshouding
  • Het helpt je ontspannen
  • Meer energie
  • Je wordt flexibel!

Je krijgt er sterkere spieren van

Doordat je bij yoga verschillende spiergroepen gebruikt tijdens je verschillende oefeningen, zal je altijd een aantal spieren trainen. Soms houdt je een bepaalde houding zelfs voor een aantal minuten aan.

Ontdek in deze blog welke opties je hebt voor yogalessen in Mechelen! Wacht niet langer en ontdek alle mogelijkheden.

Een yogacursus is veel meer intensiever dan wat mensen denken
Yoga kan een hele workout zijn en je traint er zeker je spieren mee! Bron: Pexels, Credit: Scott Webb

Yoga kan dus zeker geclassificeerd worden als een workout!

Ontdek in deze blog waar je yogalessen in Antwerpen in kan volgen! Alle opties wachten op je.

Je verbetert je lichaamshouding

Door de vele kantoorbaantjes die er zijn of door het zitten in een Aula kan het zijn dat je lichaamshouding er een stuk op achteruit gaat. Bij yoga is het hebben van een goede lichaamshouding zeer belangrijk! Wanneer je dus een aantal lessen gevolgd hebt zul je dit ook meer en meer gaan toepassen in het echte leven!

Het helpt je ontspannen

Alle vormen van yoga hebben verschillende ontspannings oefeningen waarmee je volledige lichaam kan ontspannen. Door de verschillende oefeningen achter elkaar uit te voeren leer je hoe je je lichaam kan inspannen en ontspannen op commando!

Je krijgt er meer energie van

Doordat je je lichaam en geest traint om minder snel stress op te nemen, zul je merken dat je je na verloop van tijd een stuk energieker voelt! Ook zorgt het ervoor dat je de energie die je voorheen aan stressvolle situaties besteedde, nu beter kan gebruiken voor andere dingen!

Je wordt flexibel!

Doordat je bij yoga veel rek en strek oefeningen moet doen, stretch je vaak je spieren. Hierdoor worden ze uiteindelijk vanzelf een stuk flexibeler! Ook wordt de kans op blessures in de toekomst kleiner!

Zoals je kan zien zijn er een heel aantal voordelen die je hebt aan het volgen van yogalessen, hebben deze voordelen je kunnen overtuigen om het ook uit te proberen? Woon je in de buurt van Leuven? Dan kan je best even verder lezen!

Yogalessen is goed voor je lichaam en je geest
Door de rekkingen die je tijdens yoga doet, wordt je over het algemeen een stuk flexibeler! Bron: Pexels, Credit: Miriam Alonso

Privé yogalessen in Aalst volgen? Ontdek hier waar het kan!

Waar in Leuven kan je Yogalessen volgen?

Heb je ook besloten om yogalessen te volgen maar heb je geen idee waar je hiervoor in leuven terecht kan? We zijn met het team van Superprof op zoek gegaan naar de verschillende opties die je in Leuven hebt om yogalessen te volgen!

Adfysio

Bij de yogastudio Adfysio kan je terecht voor het volgen van verschillende vormen van yoga. Voor de mensen die vooral gefocust zijn op het relaxen, kunnen zich best inschrijven voor de Yin vorm!

Deze vorm wordt ook aangeraden voor oudere mensen die last hebben van stijve spieren!

De organisatie voorziet ook nog naast alle lessen verschillende workshops die je kunnen helpen bij het volledig tot rust komen! Om deel te nemen aan een workshop moet je €25 betalen en op tijd je plek reserveren!

Je kan ervoor kiezen om de lessen in groep online te volgen of effectief naar de studio te gaan.

Een losse online les kost €8,5 en is 4 weken geldig! Dit is vooral handig wanneer je je niet makkelijk kan verplaatsen of geen toegang hebt tot het openbaar vervoer!

Als je online lessen leuk vindt, kan je er ook voor kiezen om een beurtenkaart aan te kopen! Voor een 20 beurtenkaart voor online lessen betaal je €150!

Online yogalessen volgen in Leuven
Online Yoga lessen volgen is een goede manier van sporten wanneer je niet uit huis kan! Bron: Pexels, Credit: Tim Samuel

Indien je liever lessen in de studio zelf wilt volgen, dan kan je hier ook losse lessen voor kopen. Zo betaal je hier €12,5 voor een losse les die binnen de vier weken gebruikt moet worden! Ook hier heb je de optie om een beurtenkaart aan te schaffen! Voor een 20 beurtenkaart voor live lessen betaal je €230. Deze zijn dan 50 weken geldig dus je kan ze over bijna een volledig jaar gebruiken!

Yogastudio Santé Magic

Bij de yogastudio Santé Magic kun je terecht voor het volgen van een groot aanbod van verschillende vormen van yoga.

Zo hebben ze lessen van vinyasa yoga, yin yoga, easy flow yoga en nog veel meer. Het doel van de yogalessen in deze yogastudio is om je algemene gezondheid een stuk te verbeteren!

Ook voorziet de organisatie momenten om specifieke onderwerpen aan te pakken! Zo kan je er bijvoorbeeld terecht voor stressmanagement, emotie beheersing en het kalmeren van je geest!

De organisatie vraagt €13 per losse les voor normale mensen en €12 per les voor studenten!

Als je er zeker van bent dat je hier yoga zou willen volgen kan je ook een 10-beurtenkaart kopen voor €100 euro en als student zelfs voor €90. Dit maakt de prijs per les nog een stuk goedkoper!

Voor beginners hebben ze bepaalde lessen die als een soort introductie tot yoga dienen. Zo kan je op je eigen tempo de basis bewegingen leren voordat je verder gaat met de andere meer intensieve vormen van yoga!

Studio Zuid

Bij Studio Zuid kan je terecht voor het volgen van de relax vorm van yoga, Yin Yoga.

De lessen worden hier afgestemd voor beginners als voor gevorderden.

Er zijn ook andere vormen van yoga waar je eventueel lessen voor kunt volgen!

De organisatie voorziet veel van de materialen die je gaat gebruiken. Het enige wat je nodig hebt is een handdoek om het materiaal te bedekken!

De prijs per les bedraagt €12, maar je kan er ook voor kiezen om een 10 of 20 beurtenkaart te kopen. Voor 10 lessen betaal je als normaal persoon €100 en als student €90. Wanneer je voor 20 lessen gaat, krijg je hier nog een kleine korting bovenop! Voor 20 lessen betaal je als normaal persoon €190 en als student €180!

Indien je zeker bent dat je meer dan 20 keer per jaar aan yoga wilt doen, kan je er ook voor kiezen om een abonnement af te sluiten. Met een abonnement krijg je onbeperkt toegang tot alle lessen die je maar wilt volgen!

Groepslessen Yoga in Leuven, leer samen met anderen
Groepslessen zijn een leuke manier om in aanraking te komen met de gebruiken van yoga! Bron: Pexels, Credit: Yan Krukov

Deze opties zijn zeer handig voor mensen die graag in een groep yoga willen volgen. Maar er zijn ook mensen die liever alle aandacht van een yoga coach voor zichzelf hebben!

Superprof

Voor deze mensen bestaat er nog altijd Superprof! Een online platform waar je terecht kan voor het vinden van je volgende privé coach die je de technieken van yoga kan aanleren.

Het handige aan een privé coach is dat je kan afspreken waar je de yogalessen zult volgen. Is het mooi weer? Dan kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om in een park de yogalessen te volgen!

Wanneer het regent kan je afspreken dat de coach bij jou thuis komt of dat jij naar de coach toe gaat!

De coaches die hun diensten via Superprof aanbieden hebben vaak ook ervaring met het geven van lessen via diensten zoals Skype en Zoom. Het is dus ook mogelijk om eventueel online lessen te volgen! Dit is vooral handig wanneer je je niet kan verplaatsen of wanneer je het huis niet uit kan!

Vind vandaag nog een nieuwe privé coach die je helpt met de verschillende vormen van yoga!

Privé yogalessen in Vlaanderen volgen? Lees dan deze blog! Superprof heeft alle opties opgesomd.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

SEO specialist, Ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Mijn andere interesses zijn: Reizen, technologie en computers en ik heb een grote liefde voor honden!