Ben je op zoek naar een manier om te ontspannen en woon je in de buurt van Mechelen?

Dan ben je bij de perfecte blog aangekomen! Lees dus snel verder.

Tegenwoordig is het moeilijk om een effectieve manier te vinden om volledig te kunnen ontspannen. De stress van ons werk nemen we vaak mee naar huis en laten het daar nog wat verder opbouwen.

Dit is een slechte gewoonte die de meerderheid van de werknemers heeft. We kunnen de druk en de stress van het werk moeilijk op het werk laten. Hierdoor zijn er ook steeds meer mensen die een burn-out krijgen of die in een depressie terecht geraken.

Hier moeten we dus iets aan doen. Je denkt nu vast “Dat is makkelijker gezegd dan gedaan”, maar in deze blog hebben we misschien iets dat je uiteindelijk wel kan helpen!

YOGA! Je leest het goed, yoga kan de oplossing zijn voor jou en je stress management! Ben je benieuwd waarom dit zou kunnen werken? Kom er alles over te weten in deze blog.

Yogalessen in Antwerpen? Ontdek in deze blog waar je dit kan doen!

Yogalessen volgen in Mechelen
Voor sommige yogavormen is een bepaalde fitheid vereist! Let dus goed op voordat je je ergens inschrijft! Bron: Pexels, Credit: Elina Fairytale
De beste leraren Yoga beschikbaar
Hannah
5
5 (4 reviews)
Hannah
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Charley
5
5 (2 reviews)
Charley
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Caroline
Caroline
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Melissa
Melissa
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Benedicte
5
5 (4 reviews)
Benedicte
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Natalie
Natalie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vanessa
Vanessa
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ela
Ela
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hannah
5
5 (4 reviews)
Hannah
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Charley
5
5 (2 reviews)
Charley
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Caroline
Caroline
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Melissa
Melissa
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Benedicte
5
5 (4 reviews)
Benedicte
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Natalie
Natalie
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vanessa
Vanessa
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ela
Ela
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Yoga, wat houdt dat in?

Yoga is een sport die eeuwen geleden al werd beoefend, in films zie je vaak dat monniken rustgevende bewegingen doen en veel mediteren. De sport helpt je om al bewegend volledig tot rust te komen! Het doel van Yoga is om meer controle te krijgen over je geest en je lichaam. Dit wordt gedaan door middel van ademhalingstechnieken en bepaalde bewegingen of rek en strek oefeningen!

Yoga kan je op lange termijn helpen om je stress op een heel andere manier te plaatsen. Zo ben je minder snel geneigd om stress mee naar huis te nemen of om zelfs stress op te nemen.

Een ander resultaat op lange termijn is dat je meer energie overhoudt. De energie die je niet meer aan stress verspild, kan je nu gebruiken voor andere hobbies!

Heeft dit je interesse kunnen wekken en wil je graag meer te weten komen over yoga en de verschillende vormen die je kan volgen? Dat komt dan goed uit! We hebben het in het volgende deel namelijk over een aantal verschillende yogavormen die je kan uitoefenen!

Volg een privé yogales in Brugge! Superprof tel er meer over in volgende blog. Er staan talloze mogelijkheden klaar voor je in volgende blog.

Verschillende vormen van yoga en hun doelen

Je hebt een heel aantal verschillende yogavormen die je kan beoefenen. Sommige van deze vormen zijn echter enkel haalbaar wanneer je de basisvormen een beetje onder de knie hebt!

Hatha Yoga

Dit is de yogavorm die wordt gezien als de basis van alle andere yoga. Deze vorm heeft staande, liggende en zittende houdingen. Het is de meest variabele vorm van yoga aangezien je deze oefeningen apart kan uitvoeren, dynamisch of statisch in elkaar kan over laten lopen.

Yogalessen laten je tot rust komen
Je kan yoga ook buiten uitoefenen. Bron: Pexels, Credit: Artem

Vinyasa Yoga

Dit is de yogavorm die aan de basis van de dynamische yoga staat. Door oefeningen dynamisch in elkaar over te laten lopen en de focus vooral op de ademhaling te leggen is het een goede manier om een actieve workout te volgen terwijl je toch je geest kan ontspannen!

Dit zijn de vormen van Yoga die aan de basis van de andere yogavormen liggen. De andere vormen gebruiken of ontlenen bewegingen en ademhalingstechnieken van deze yogavormen.

Verschillende yogavormen hebben elk hun eigen intensiteit. Je kan dus best voor een relaxende yoga gaan wanneer je tot rust wilt komen!

Ontdek in deze blog waar je om yogalessen in Gent terecht kan. Superprof heeft hiervoor ook een aparte blog voor geschreven.

Groepslessen yoga in Mechelen, je leert mensen hierbij
Groepslessen kunnen je helpen om meer te ontspannen doordat het ook een sociale ervaring wordt. Bron: Pexels Credit: Anthony shkraba

Voordat je een bepaalde yogavorm kiest, kan je dus altijd best een les van verschillende vormen volgen! Wanneer je dan uiteindelijk de yogavorm gevonden hebt die het beste bij je past, kan je altijd uitkijken naar de volgende les en volledig tot rust komen tijdens deze les!

Yogalessen in de buurt van Mechelen

Ben je ook geïnteresseerd in het volgen van enkele yogalessen? Woon je in de buurt van Mechelen? Blijf dan verder lezen, we hebben het nu namelijk over de verschillende organisaties die yogalessen in Mechelen voorzien!

Yoga & Co

Bij de organisatie Yoga & Co kan je terecht voor een heel aantal verschillende yogastijlen. Zo bieden ze bijvoorbeeld de basisvorm Hatha aan, maar ook andere vormen zoals Yin & Yang yoga of Relax & Restore yoga.

Voor beginners is er zelfs een yogastijl voorzien! De start-2-Yoga is speciaal ontwikkeld voor mensen die met yoga willen beginnen. Hier wordt er meer uitleg gegeven over bepaalde yogavormen en wordt alles op een rustige manier uitgelegd.

Wanneer het aankomt op boeken van lessen en de prijzen per les zijn er een heel aantal verschillende opties waar je uit kan kiezen.

Zo kun je als beginner kiezen voor de “proevertjes kaart”. Met deze kaart krijg je toegang tot 3 lessen verspreid over 14 dagen en je hoeft geen huur te betalen voor de yogamat.

Wanneer je na deze drie lessen nog niet zeker bent of je yogalessen wilt blijven volgen, kan je voor €13 euro een losse les boeken!

Voor de mensen die al meer overtuigd zijn, maar die maar enkele keren per maand naar een yogales willen komen, zijn de 10 en 20 beurtenkaarten voorzien.

Voor 10 beurten die 5 maanden geldig zijn betaal je €110 en voor 20 beurten die je over 6 maanden kan gebruiken betaal je €200. Je krijgt dus ook een kleine korting wanneer je een beurtenkaart koopt.

Wanneer je meerdere malen per week yogales wilt volgen, dan kan je best kiezen voor het maandabonnement. Je betaald dan €250 per 3-maanden, dit geeft je dan onbeperkte deelname aan alle lessen buiten de Hot Yoga lessen!

Voor de Hot Yoga lessen moet je een toeslag betalen!

Privé yogalessen in Aalst volgen? Ontdek met de blog van Superprof waar het kan! Er zijn talloze opties voor je.

Yogalovers Mechelen

Bij yoga studio Yogalovers in Mechelen voel je je meteen thuis door de huiselijke sfeer die de eigenaren proberen te creëren.

Met yogavormen zoals Prana Vinyasa Spice of Yin Yang yoga is er voor iedereen iets te doen. De verschillende vormen van yoga hebben verschillende duren van lessen.

De lessen worden voorzien voor alle levels, maar er zijn ook specifieke lesmomenten die enkel worden aangeraden voor half-gevorderde mensen.

De organisatie voorziet verschillende abonnement opties waarvoor je kan kiezen om de lessen te volgen. Zo kan je ervoor kiezen om maandelijks te betalen:

  • Jaar abonnement: €67 / maand of €89 wanneer je alle speciale lessen ook wilt volgen.
  • 6 maanden abonnement: €77 / maand of €99 wanneer je alle speciale lessen ook wilt volgen!

Je kan er ook voor kiezen om per les te betalen. Voor normale lessen betaal je dan €13 per losse les en €18 per losse speciale les!

Je kan er ook voor kiezen om het volledige abonnement in een keer te betalen, hier krijg je dan een serieuze korting op. Per jaar betaal je dan €895 terwijl je met maandelijkse betalingen €1068 zou moeten betalen voor hetzelfde abonnement!

Als je het dus zou kunnen betalen is het altijd beter om alles in een keer te betalen!

Tijd voor yoga

Bij de organisatie “Tijd voor yoga” kan je terecht voor groepslessen yoga in de buurt van Mechelen. Ze promoten yoga met zachte bewegingen, focussen zich op de ademoefeningen en de meditatie die je helpt bij het ontspannen van het hele lichaam!

Je hebt verschillende mogelijkheden om de lessen te volgen, zo kan je er voor kiezen om per les te betalen. Dan betaal je €12 per keer dat je les volgt!, wanneer je echter een 10-beurten kaart koopt betaal je €10 per les, dus €100 in totaal!

De lessen worden georganiseerd voor beginners en andere niveaus. Je kan bijna elke les volgen op eender welk niveau! Vraag altijd na welk niveau geschikt is voor de les die je wilt volgen!

Wil je opties voor een privé yogales in Leuven ontdekken? Dan kan je best deze blog lezen!

Studio Liz

Bij de yoga studio “Studio Liz” kan je terecht voor betaalbare yogalessen. Zo kan je bijvoorbeeld een proefles gratis volgen. Hierna is het €10 per losse les en als je een 10-beurten kaart koopt krijg je 1 les gratis! Je betaald dan €90 voor 10 lessen!

Deze studio is perfect voor studenten die in de buurt van Mechelen wonen! Studenten betalen namelijk €70 voor 10 lessen! Ze krijgen dus nog meer korting waardoor ook zij volledig kunnen ontspannen tijdens de lessen!

Privélessen yoga in Mechelen, een veel persoonlijker aanpak
Privélessen kunnen je helpen om de technieken zeer snel onder de knie te krijgen! Bron: Pexels, Credit: Pavel Danilyuk

Superprof

Bij het online platform van superprof kan je terecht wanneer je groepslessen niet echt leuk vindt. Het is namelijk een platform waar je snel en eenvoudig een privé coach kan vinden die je de fijne kneepjes van Yoga kan aanleren!

De coaches komen dan naar jouw thuis toe om de lessen te houden, of je kan ergens in een park afspreken wanneer het mooi weer is.

Het voordeel van een privé coach is dat je 100% van alle aandacht zult krijgen. Je kan er dus zeker van zijn dat je de techniek perfect aangeleerd krijgt. Met een coach zal je ook de technieken sneller kunnen opnemen doordat je al je vragen kan stellen zonder dat er andere mensen aandacht eisen!

Als je een keertje niet het huis uit kan, kan je vaak wel de yogales nog volgen. Dit komt doordat de meeste coaches ervaring hebben met lessen geven via diensten zoals Skype en Zoom!

Ben jij geïnteresseerd in privélessen in Vlaanderen? Ontdek in deze blog waar je hiervoor terecht kan!

Vind een privécoach voor een yogacursus in Vlaanderen. Lees dan deze blog! Alle grootste steden komen aan bod.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Imanu

SEO specialist, Ik heb een grote passie voor het schrijven van interessante content over vrijwel alle onderwerpen. Mijn andere interesses zijn: Reizen, technologie en computers en ik heb een grote liefde voor honden!