Door Engelse les te volgen, zal je leren om de grammatica, syntax en vocabulaire meester te worden, maar ook de Engelse poëzie en cultuur.

Of je nou op het punt staat om een verslag te schrijven of om aan je werkweek op kantoor te beginnen, er gaat niets boven een mooie quote om je op weg te helpen.

Quotes helpen je om de Engelse taal te herontdekken en om je bijles Engels beter te begrijpen!

Beroemde citaten gaan vaak over liefde of moed, en ze geven ons hoop. Als dingen soms even voelen alsof ze niet goed gaan, kan een beroemde quote je misschien wat kracht geven.

Wat is een quote?

Een ‘quote’ is een manier om je lezers te laten zien dat bepaalde zinnen in een tekst van een andere bron komen.

Het geeft je lezers ook de benodigde informatie om deze bron te vinden in een boek of online. De auteur, titel van het boek of artikel, paginanummer, locatie van de uitgever die de quote heeft gepubliceerd en datum van publicatie moeten gevonden kunnen worden.

Beroemde Engelse Quotes

“Choose a job you love and you’ll never have to work a day in your life.”

 Als je dagen hebt waarop het even niet meezit en je niet zeker weet of je op het juiste pad zit in je carrière, kan deze quote van Confucius je misschien wat hoop geven.

De keuzes die we maken als we 20 zijn, komen niet altijd overeen met wat we willen als we 40 zijn. Jonge mensen starten vaak met een saaie kantoorbaan, terwijl ze ook zouden kunnen beginnen aan een baan die gerelateerd is aan hun passie, zoals bijvoorbeeld Engels leraar zijn (Engels leren groep 8).

Maak van je baan een hobby en niet een vervelend klusje. Soms kan dat wel leiden tot het opofferen van andere dingen, of zoals de Dalai Lama zei: “Judge your success by what you had to give up in order to get it”.

“We all have two lives, the second begins when we realise we only have one.”

Deze quote kan hoop bieden wanneer iemand hoort dat hij of zij ziek is, of als je een naaste verliest. Het leven verandert.

Het is vergelijkbaar met een ‘Renaissance’, wat wordt ervaren als een tweede en laatste kans, of zoals Abraham Lincoln het benoemde: “In the end, it’s not the years in your life that count. It’s the life n your years”.

Einstein heeft een paar bekende Engelse quotes
Leer Engels van de beste | Bron: irene. - foter.com

“Logic will get you from A to Z; Imagination will get you everywhere.”

Deze quote is van Einstein. Hij was een excentriek en eigenaardig persoon met een buitengewone intelligentie. Hij noemde zichzelf ‘gepassioneerd nieuwsgierig’ en zijn intelligentie kwam vanuit zijn hart.

Als logica ervoor zorgt dat je onderweg niet verdwaald raakt, kent verbeelding helemaal geen grenzen en representeert het de absolute vrijheid die ruimte maakt voor creativiteit.

Maak gebruik van Einstein’s wijsheid in je Engels lessen!

“Life is like riding a bicycle. In order to keep your balance, you must keep moving.”

Deze quote van Albert Einstein laat zien dat het leven constant in beweging is en dat we vooruit moeten blijven bewegen om te blijven leren en verbeteren. Bijvoorbeeld met b!

Het wiel van een fiets staat symbool voor de tijd die voorbijgaat, wat maar in één richting gebeurt.

“The ultimate measure of a man, is not where he stands in moments of comforts and convenience, but where he stands in times of challenge and controversy.”

Martin Luther King van de Civil Rights Movement (mensenrechtenbeweging) was een uitzonderlijke spreker die speeches gaf over zijn visie op de wereld en vrede in de jaren ’50 en ’60.

Deze quote stelt dat een moeilijke situatie de kracht en het karakter ven aan persoon pas echt laat zien. Het is belangrijk om ook dan trouw te blijven aan jezelf en waar je voor staat.

Martin Luther King heeft veel bekende citaten
Martin Luther King is vandaag de dag nog steeds een inspiratie voor veel mensen | Bron: U.S. Embassy New Delhi - foter.com

“What lies behind us and what lies ahead of us are tiny matters compared to what lies within us.”

Dit is een beroemd citaat van Ralph Waldo Emerson, een Amerikaanse filosoof uit de 19e eeuw. Als je terugkijkt op je leven, zal je je bedenken dat het verleden zijn sporen heeft achtergelaten en dat de toekomst onzeker is, wat soms zorgwekkend kan zijn.

Onzekerheid is normaal en komt veel voor, maar we hebben allemaal een sterke, innerlijke kracht. Deze quote herinnert ons eraan dat we allemaal persoonlijke kwaliteiten en capaciteiten hebben, die we niet moeten negeren of vergeten.

“The greatest glory in living lies not in never falling, but in rising every time we fall.”

Na 27 jaar gevangenisschap werd Nelson Mandela de eerste president van de Republiek van Zuid-Afrika en ontving de Nobel Prijs voor de Vrede. Zijn woorden inspireren ons nog steeds.

Falen wordt vaak als een grote teleurstelling gezien, maar we moeten onze innerlijke kracht vinden om succes te hebben en om de tegenslagen in ons leven te overwinnen.

De echte overwinning is om de moed te vinden om door te gaan ondanks de moeilijkheden, of zoals Gandhi ooit zei: “You may never know what results come of your actions, but if you do nothing, there will be no results”.

“A winner is a dreamer who never gives up.”

Of je nou traint voor een sportwedstrijd, een race of een examen, deze quote van Nelson Mandela is een goed voorbeeld van vastberadenheid en wilskracht.

Het gevoel van overwinning is een fijn doel om na te streven in het leven. Doorzettingskracht en een goede geestelijke gezondheid maken het mogelijk om onze doelen te bereiken. Zoals Eleanor Roosevelt zei: “The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams”. Voor sommigen kunnen deze dromen zijn om tweetalig te spreken of in het buitenland te wonen en Engels te leren.

“Love doesn’t make the world go round. Love is what makes the ride worthwhile.”

Deze quote van Franklin P. Jones benadrukt het feit dat liefde een centrale rol speelt in de wereld. Zonder liefde zou de wereld doorgaan met bestaan, maar zou het leven niet langer een bijzondere betekenis hebben.

“The best and most beautiful things in the world cannot be seen or even touched. They must be felt with the heart.”

Hellen Keller was een sterke vrouw die schreef en een politieke activist was in de Verenigde Staten.

Haar quote is vooral inspirerend omdat ze zelf blind en doofstom was toen ze werd geboren.

Deze quote laat zien dat zintuiglijke communicatie vanuit het hart komt en niet per se visueel of materialistisch is. We moeten de echte schoonheid van dingen met ons hart zien.

“The weak can never forgive. Forgiveness is an attribute of the strong” 

Mahatma Gandhi, de internationaal bekende politieke leider en spirituele man die voor vrijheid streed en de Indiase onafhankelijkheidsbeweging leidde tegen de Britten in de jaren 1940.

Alleen echte wijsheid staat je toe je gevoelens van wraak opzij te zetten en vergiffenis te schenken.

Verfraai je Engels tijdens Engels lessen met dit soort mooie quotes.

Gandhi is ook een belangrijk figuur in de wereld van Engelse quotes
Gandhi's quotes hebben veel mensen geïnspireerd | Bron: duncan - foter.com

Engelse Quotes correct gebruiken

Engelse quotes zijn een goede manier om een essay te beginnen omdat het de aandacht van de lezer trekt.

Begin een scriptie of artikel met een Engelse quote.

Ook veel boeken beginnen met een waardevolle quote van Oscar Wilde, Nelson Mandela of Albert Einstein.

Aan het begin en eind van de beste Engelse quotes die je wilt gebruiken, moeten aanhalingstekens komen om het plegen van plagiaat te voorkomen.

Over het algemeen kunnen quotes helpen bij het uitdrukken van liefde, geluk, verdriet of opstandigheid.

Internetgebruikers zijn het meest geïnteresseerd in quotes die over de volgende thema’s gaan:

 • Leven
 • Liefde
 • Geluk
 • Jaloezie
 • Moed
 • Gekte
 • Verdriet
 • Familie
 • Inspiratie
 • Eenxaamheid
 • Huwelijk
 • Vertrouwen
 • Werk

Waarom moeten we onze Bronnen Citeren?

Beroemde Engelse quotes zijn er in veelvoud
Soms kunnen Engelse quotes je een nieuw inzicht geven | Bron: foter.com

Erkenning geven aan de originele auteur als je een bron citeert is de enige manier om plagiaat tegen te gaan.

Een bron citeren laat zien hoeveel onderzoek je hebt gedaan en versterkt je werk door steun van buitenaf voor je ideeën te tonen.

Wanneer moeten we onze Bronnen Citeren?

Elke keer dat we een idee van iemand lenen, moeten we de bron kennen.

De volgende situaties vragen bijna altijd om het noemen van de bron:

 • als je aanhalingstekens gebruikt
 • als je een deel van een tekst parafraseert
 • als je een idee van iemand anders gebruikt
 • als je het werk van iemand anders aanhaalt
 • als het werk van iemand anders een belangrijke rol heeft gespeeld in het beïnvloeden van je eigen ideeën

Inspirerende Engelse Teksten

Een quote is veel meer dan slechts een schuingedrukte zin.

Een quote staat je toe om in de gedachten van een auteur te duiken, om jezelf te laten inspireren. “Think yourself”, zoals Steve Jobs ooit zei.

Ook op Instagram zie je heel veel inspirerende quotes voorbijkomen. Deze Insta quotes worden veel geliked door gebruikers.

Om quotes te kunnen gebruiken is het belangrijk om de Engelse taal goed te begrijpen en er zeker van te zijn dat je een grote woordenschat hebt.

Heb je een leraar Engels nodig?

Vond je dit artikel leuk?

0 vote(s)
Laden...

Joep