Het is nooit makkelijk om tweetalig te spreken, en je zal altijd wel hobbels op de weg tegenkomen.

Er moet erg veel gepropt worden in slechts een uur bijles Engels per week door de rare uitspraak, de onregelmatige werkwoorden, voltooide deelwoorden en uitdrukkingen.

Wat kan je doen om te blijven verbeteren buiten je lessen?

Elke Engelse leraar zal je vertellen dat de beste manier om Engels te leren is door de taal vaak te lezen en spreken. Een betere manier bestaat er niet!

In dit artikel zullen we verschillende nieuwssites bespreken die handig kunnen zijn om Engels online te leren, en dan ook nog op een interactieve manier!

Engelse Les Online door Engelse Media

Voordat we de verschillende Engelse media bespreken, zullen we eerst bekijken wat het voordeel is van Engels leren op deze manier.

Op de hoogte blijven van het nieuws in de taal die je aan het leren bent, in plaats van in je moedertaal, is de beste manier om gewend te raken aan een vreemde taal, zoals Engels.

Als je je de Engelse grammatica eigen wilt maken, is er niks beter dan luisteren naar de Engelse radio, tv te kijken of Engelse kranten te lezen.

Om de tekst goed te begrijpen, is het ook slim om een Engels woordenboek aan te schaffen.

Zet een duidelijk doel voor jezelf en blijf vertrouwen hebben om je gewenste niveau van taalkennis te behalen.

BBC News

Vergroot je Engelse vocabulaire door kranten te lezen
Door online Engelse kranten te lezen, kun je je Engelse woordenschat vergroten | Bron: bccnews.com

Als je aan Engels leren met een nieuwssite denkt, zal je waarschijnlijk het eerst aan de BBC denken.

We kunnen ons vast allemaal herinneren dat onze Engels leraren op school ons bijna dwongen om Engelse media te lezen of te beluisteren.

BBC is een heel diverse nieuwssite met een goede reputatie. Om die reden is de BBC de beste manier om de Engelse taal (online) te leren.

De BBC biedt veel geweldige manieren in verschillende talen voor het verstevigen van je kennis van een vreemde taal.

De BBC onderwijst Engels door te beginnen bij de basics: lezen, schrijven, grammatica, zinsbouw en luisteren (Engels leren groep 8).

En als je graag de correcte fonetiek en uitspraak wilt kennen, leert de BBC je verschillende Engelse accenten: Brits, Iers, Welsh en Schots. De BBC is heel divers en veelzijdig door de verschillende hulpmiddelen die ze bieden voor mensen die de Engelse taal leren.

Voorbeelden van hulpmiddelen voor Engels leren voor beginners op de BBC, zijn:

  • duidelijke tutorial videolessen om Engels te leren of een cursus Engels spreken
  • Engels leren met leuke, dagelijkse onderwerpen, zoals woorden die te maken hebben met sport
  • een categorie ‘kinderen’ voor ouders die hun kinderen vanaf een jonge leeftijd Engels willen leren

Naast deze pagina’s op de site speciaal voor het leren van Engels voor beginners, is de BBC site ook een goudmijn om een goed niveau van formeel Engels te leren. De BBC verslaat internationaal nieuws, en vertelt ook verschillende reisverhalen. Vooral de laatste zijn heel interessant om te lezen als je erover nadenkt om naar Engeland te gaan om je Engels te verbeteren!

Engelse les online met Superprof

ESPN

Als je een sportfanaat bent én graag Engels wilt leren, waarom zou je die twee dingen dan niet combineren?

Er zijn veel mensen die ervoor gekozen hebben om hun Engels te verbeteren met de sport website ESPN.

Het is natuurlijk veel makkelijker om een taal te leren met een onderwerp waar je van houdt, omdat je gemotiveerder zal zijn en minder snel zal worden afgeleid. Alle sportliefhebbers opgelet: breng een bezoektje aan de ESPN site en lees hun Engelse artikelen die elke dag in de VS gepubliceerd worden!

Amerikaanse enthousiastelingen van sport worden elke dag op de hoogte gehouden van het laatste sportnieuws, of dat nou over vechtsport, honkbal, voetbal, hockey of racen gaat.

Het aantal sportfans over de hele wereld blijft groeien, maar als onderdeel van mensen die de Engelse taal leren, blijven ze een minderheid. Het lezen van artikelen over de NBA, NFL of andere Amerikaanse wedstrijden zal niet elke student van de Engelse taal aanspreken.

Maar als jij een van die gepassioneerde sportfans bent, raden we je zeker aan om deze sportwebsite eens te lezen! Ook over de Britse en Spaanse kamioenschappen worden dagelijks artikelen gepubliceerd.

Welke sport je ook geïnteresseerd in bent, de ESPN publiceert artikelen van hoge kwaliteit, omdat hun journalisten altijd op het nieuws zitten en je een inkijkje geven achter de schermen van grote sportevenementen. Je zal nooit uitslagen missen én je kunt Engels leren leuk maken!

En om het zelfs nog pedagogischer te maken, biedt ESPN veel video’s aan die je kunnen helpen met je luistervaardigheid en fonetiek als Engelse les online. Deze site is dus heel goed om je meer op je gemak te voelen in het Engels.

Snel Engels Leren met Engelse televisie
Net als BBC News biedt ook CNN News een goede manier aan om je Engels te verbeteren | Bron: xiquinhosilva - foter.com

CNN

De Amerikaanse nieuwszender CNN is wereldwijd bekend door de manier waarop ze het nieuws en de media verslaan in alle vier hoeken van de wereld.

Deze excellente reputatie begon in 1991 tijdens de Golfoorlog, het eerste grote conflict tussen de Verenigde Staten en Irak. CNN was de enige Amerikaanse nieuwszender die getuige was van het conflict.

Bijna 30 jaar later is CNN uitgegroeid tot een van de belangrijkste internationale media die we allemaal kennen. Ze publiceren nieuws over de Verenigde Staten en alle andere landen in de wereld.

Er is één deel op de website dat speciaal ontworpen is voor mensen die Engels leren en hun kennis van de taal willen uitbreiden door het nieuws te lezen. Je kunt hier veel verschillende Engelse accenten ontdekken en veel verschillende meningen lezen.

Op de CNN website kun je het nieuws ook filteren per continent: Azië, Europa, Noord-Amerika, etc. Op die manier kun je meteen klikken op het onderwerp waar jij geïnteresseerd in bent. De taal is minder formeel dan die van de BBC site, maar het Engels is nog steeds degelijk en netjes geformuleerd.

New York Times

De New York Times, of de ‘Times’ zoals het wordt afgekort door vaste lezers, is een van de meest populaire Engelse kranten voor journalistiek wereldwijd.

De krant, die in 1851 in de Verenigde Staten is begonnen, bestaat nu ook online.

De New York Times publiceert haar artikelen in extreem formeel Engels.

Bezoek hun website om je begrip van de Engelse taal te verbeteren door artikelen te lezen, maar let op dat het Engels misschien niet helemaal is waar je gewend aan bent! Soms kan het begrijpen van de New York Times net zo moeilijk lijken als het overmeesteren van een leeuw, maar het zal de moeite wel waard zijn!

De journalistiek is dus een perfecte manier om je niveau van Engels te verbeteren en we raden het je sterk aan: vooral je vocabulaire zal enorm groeien. De New York Times is ook perfect voor het leren van nieuwe woorden.

Als je echt de beste wilt worden in Engels, is de New York Times, in combinatie met een woordenboek, daar een hele goede manier voor!

Wat je favoriete, actuele onderwerpen ook zijn, de New York Times biedt een grote selectie van onderwerpen aan, dus je zal altijd iets vinden om te lezen! Je kunt je Engels oefenen door te leren over politiek, de economie, de wereld, gezondheid en nog veel meer!

En nog beter, de online versie van de New York Times is gemoderniseerd en publiceert nu ook veel artikelen over lifestyle en andere speelse onderwerpen, zoals sport, stijl en lekker eten!

Als je de New York Times leest, weet je zeker dat je tweetalig zal worden en vloeiend kunt spreken in het Engels

Aan de andere kant van de wereld kun je bekende Britse kranten vinden die vergelijkbaar zijn met de New York Times, zoals The Guardian, The Observer of The Times.

The Huffington Post

Als je net zoals andere typische internetgebruikers bent en meerdere uren per dag online surft, van artikel naar artikel en van cultuur naar politiek, dan zal je je zeker thuis voelen op de site van The Huffington Post.

The Huffington Post is een Amerikaans magazine dat iets toegankelijker is voor beginnende Engels leerlingen. De taal is makkelijker te begrijpen en je kunt er artikelen vinden over bijvoorbeeld de Engelse keuken die geschreven zijn op een duidelijke en begrijpelijke manier.

De online krant is dapper genoeg om zich te branden aan zowel serieuze onderwerpen als wat minder serieuze onder de noemer Entertainment.

Als je ervan geniet om de Huffington Post te lezen, moet je ook zeker een bezoekje brengen aan de nieuwssite van de Daily Mail, wat min of meer de Britse versie is van de Huffington Post.

The Huffington Post biedt ook vertaaloefeningen aan om je begrip van de Engelse taal te verbeteren terwijl je je leesvaardigheid verbetert.

Engelse Radio

Niet alleen kranten lezen kan je helpen met snel Engels leren, ook de radio
Je kunt Engels leren door radio, kranten of tv te gebruiken | Bron: foter.com

We hebben alle voornaamste Engelstalige kranten genoemd, maar het is wel zo eerlijk om ook de radiozenders te bespreken!

De meeste radiozenders bieden muzikale pauzes aan zodat je niet alleen naar actualiteiten hoeft te luisteren. Je kunt hierbij denken aan jazz, hiphop, disco, funk en nog veel meer genres die je oren plezier zullen doen.

Euronews radio, Voice of America, CBS Radio News, Radio Newark en America’s News Network zijn goede radiozenders die je kunnen helpen om je Engelse luistervaardigheid te verbeteren. De meeste kun je gewoon online vinden, alleen voor sommige moet je je wel inschrijven.

Media in Andere Engelstalige Landen

We hebben hierboven eigenlijk alleen media in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk besproken.

Deze lijst geeft dus maar een heel klein gedeelte weer van de werkelijkheid, want Engels is de officiële taal in 53 landen, de Verenigde Naties en de Europese Unie. De taal wordt gesproken door 400 miljoen moedertaalsprekers en is aangeleerd als vreemde taal door nog eens 1,4 miljard mensen.

Je hebt bijvoorbeeld ook de Herald, een magazine dat uit Nieuw-Zeeland komt en rugby enthousiastelingen aan kan spreken.

Aan de andere kant van de wereld, op het Noordelijk halfrond, heb je de Canadese krant CBC News.

Er zijn nog veel meer andere nieuwskanalen en kranten in andere hoeken van de wereld en in elk continent, zoals Azië, India en Afrika.

Als je veel van deze verschillende media probeert te gebruiken van alle verschillende delen van de wereld, zal je een Engels expert worden! Je zal zelfs wennen aan de verschillende Engelse accenten.

Alternatieve Media

Vind een Engelse penvriend online
Via sociale media kun je in het Engels communiceren met anderen | Bron: foter.com

Er zijn duizend andere, originele manieren om een taal te leren, zonder dat je daar meteen een fervent bloglezer voor hoeft te worden.

Social media zijn bijvoorbeeld een perfecte manier om te communiceren met anderen in een vreemde taal.

Gratis online videokanalen op Youtube zijn een goudmijn om je Engels te verbeteren. Soms zijn er zelfs ondertitels, wat handig is voor beginners.

Zoals we gezien hebben, zijn er veel verschillende online Engelstalige media, die veel verschillende onderwerpen verslaan zodat er altijd wel wat voor je bij zit: economie, terrorisme, migratie, lifestyle, recepten, etc.

Engelse Media Samengevat

Om nog even de verschillende mogelijkheden samen te vatten die je aan kunt grijpen om je kennis van het Engels te verbeteren:

  • Tv
  • Online magazines/kranten
  • Online radiozenders
  • Alternatieve media, zoals social media

Je zou zelfs een Engelse penvriend kunnen vinden en kunnen communiceren over Skype!

En ja, Engels is de meest gebruikte taal in zakendoen, dus begin vooral met het lezen van Engelse media om de beste van de beste te worden!

 

 

Need a Engels teacher?

Did you like this article?

0 vote(s)
Laden...

Joep